Riječ Božju trebamo pamtiti, a ne samo površno čitati. Isus nam daje odličan primjer kako koristiti Riječ Božju u duhovnim borbama.

Roditelji znaju da ako žele da njihovo dijete odustane od nečega oni moraju ponuditi nešto bolje zauzvrat. 

Isti princip možemo primijeniti kada nam se u glavi pojave grešne misli. Škotski misionar Thomas Chalmers je to nazvao: „istjerujuća moć nove privlačnosti“. To znači da je nešto tako snažno da nam je privlačnije od druge stvari. 

Drugim riječima, mi izbacujemo ono staro iz naših života i kažemo: „Ne želim to smeće u svom životu. Imam nešto mnogo bolje umjesto toga, a to je poznavanje Boga“. 

Sjetite se, kada je sotona iskušavao Isusa u pustinji da pretvori kamenje u kruh, Isus mu je rekao: „Pisano je: Ne živi čovjek samo o kruhu, nego o svakoj riječi što izlazi iz Božjih usta“ (Matej 4,4).

VIDI OVO: Sedam nevjerojatnih činjenica koje potvrđuju da je Biblija živa Božja Riječ

Tada Ga je sotona odveo na vrh hrama i doslovno rekao: „Zašto ne skočiš dolje, anđeli će te uhvatiti?“ 

No Isus je rekao: „Pisano je također: Ne iskušavaj Gospodina, Boga svojega!“ (7). 

Tada je sotona htio da mu se Isus pokloni i padne mu pod noge. Isus mu je rekao: „Odlazi, Sotono! Ta pisano je: Gospodinu, Bogu svom se klanjaj i njemu jedinom služi!“ (10). 

Kako se Krist obranio od napada iskušenja? On je koristio Božju Riječ. Zbog toga trebamo poznavati Pismo. Psalmist je napisao: „U srce pohranih riječ tvoju da protiv tebe ne sagriješim“ (Psalmi 119,11). 

Iako je dobro nositi Bibliju u torbi, ruksaku ili aktovci, najbolje mjesto za Riječ Božju je u vašem srcu. Zapamtite ju. Ispunite svoj um njome. Znajte Riječ Božju.

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org