Pao je s bicikla i jednom nogom bio u grobu, no Bog mu je poslao pravu osobu

Pao je s bicikla na trbuh i prsa, a ozljeda je bila takva da je ležao jednom nogom u grobu. Na njegovom putu se pojavila prava osoba koja mu je spasila život. 

Todd Van Guilder nije očekivao da će se njegov naizgled običan dan pretvoriti u pravu tragediju. Hvala Bogu, sve je dobro prošlo zahvaljujući doktoru koji je sasvim slučajno prolazio putem na kojem je on ležao, jednom nogom u grobu. 

Todd i njegov prijatelj su išli u vožnju biciklima u Cuyuna Lakes Mountain Bike Trails u Minnesoti jer im je trebala vježba i odmak od svakodnevice. Nažalost, Todd je odletio s bicikla te je pao na zemlju i udario trbuh i prsa.

Uspio se je ustati, ali je znao da nešto nije u redu kada su mu se pred očima počele pojavljivati bijele mrlje. Nije mogao ništa vidjeti te je čuo da ga prijatelj ispituje je li dobro. 

Njegov je prijatelj odmah nazvao hitnu koja je stigla za nekoliko minuta. Primijetili su da Todd već jako teško diše. Morali su otići po masku s kisikom u svoje vozilo. Policajac koji je došao na mjesto nesreće ponudio se da ode po masku. 

To je bio zaista sretan trenutak jer je policajac naišao na Jesseja Coenena, liječnika koji se vozio istom tom stazom. On je vozio bicikl da se malo opusti od dugog rada u bolnici. Ispalo je da ga je posao i tamo pratio. 

Zajedno su policajac i Jesse otišli po masku za kisik te se Jesse predstavio kao liječnik svojim kolegama na mjestu nesreće. Odmah je krenuo pomagati Toddu. Jako mu je trebao kisik te je Jesse morao izvesti intubaciju da Todd počne disati. Da se on nije pojavio, Todd bi poživio možda još 10 minuta. No, intubacija nije uspjela. 

VIDI OVO: Biciklom prešao 2.000 km kako bi čuo otkucaje srca preminule kćerke u drugom čovjeku

Jedina stvar ga je mogla spasiti

Jesse je znao da je traheotomija jedini način da ga spasi. Riječ je o kirurškom zahvatu u kojem se pravi prorez na dušniku osobe u koji se stavlja cijev koja pacijentu pomaže disati. Rekao je da taj zahvat liječnici jako rijetko izvode. No znao je da je to jedina stvar koja može spasiti Todda. 

Na svu sreću, jedan je od prisutnih pomagača imao skalpel. Jesse je napravio prorez, ali ga je morao povećati da cijev može stati. Nakon nekoliko vrlo napetih trenutaka uspio je staviti cijev u Toddov dušnik. Tada je medicinska ekipa započela pumpati zrak. Todd je uskoro počeo lakše disati te je prevezen u bolnicu. Nakon deset dana je pušten kući te se trenutno oporavlja. 

Klišej je reći da se sve događa s razlogom. Možda je to bio običan dan vožnje biciklom za doktora Jesseja, ali je za Todda to bila druga prilika za život. Najbolji dio bio je taj što je Jesse odmah bio spreman pomoći.

On se odrekao odmora od posla da pomogne muškarcu u teškoj situaciji iako nije bio u bolnici. Pomaganje ljudima nije određeno točnim mjestom ni vremenom, a ni okolnostima. To je prirodna reakcija dobrog i dragog srca. 

„Njegovo smo djelo, stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela, koja Bog unaprijed pripravi da u njima živimo“ (Efežanima 2,10). 

NAJNOVIJE!