Pao je s broda i proveo 20 sati sam u oceanu: Bog je bio sa mnom!

Čovjek je proveo gotovo 20 sati u oceanu plivajući u vodama Meksičkog zaljeva nakon što je pao s broda kojim je putovao sa svojom obitelji.

James Michael Grimes, 28-godišnji otac iz Alabame, bio je na krstarenju za Dan zahvalnosti brodom Carnival Valor kada se dogodilo nezamislivo. Sjećao se kako je popio nekoliko pića na početku dana i nakon što je pobijedio na natjecanju sviranja nevidljive, odnosno zračne gitare, kasnije te večeri. Zatim se onesvijestio.

Nije ni slutio da će se morati suočiti sa svojim najvećim strahom već prve noći, za što je mislio da će biti lijepo, opuštajuće vrijeme sa svojim voljenima.

Grimes se ne sjeća kako je pao s broda, a kada se osvijestio, shvatio je kako pluta sam u moru, usred ničega. ”Sljedeće čega se sjećam je buđenje u vodi. Broda nije bilo na vidiku. Pomislio sam: ‘Opa, ovo je stvarno. Ovdje sam u moru’”, ispričao je.

Mislio je o svojoj kćeri

Uslijedila je borba za život i svladavanje vlastitog straha od utapanja. Grimes je rekao da je mogao preživjeti toliko sati u moru samo zahvaljujući božanskoj intervenciji. “Ne mogu sam plutati čak ni kad to pokušavam… Gospodin je bio sa mnom dok sam bio tamo”, rekao je.

Dok je plivao u vodi, Jamesov um ispunjavale su misli o njegovoj 9-godišnjoj kćeri Annabeth. Razmišljanje o tome kako žarko želi vidjeti svoju kćer motiviralo ga je da ne odustane čak ni dok je hrabro odolijevao ubodima meduza i zastrašujućem susretu s velikom ribom za koju vjeruje da je morski pas. Cijelo to vrijeme, glad i iscrpljenost počeli su uzimati danak na njemu.

Spas je konačno stigao

Nesvjesna onoga što se događa, njegova obitelj na brodu nije ni tražila Grimesa, niti su shvatili da je nestao sve dok njegova sestra nije obavijestila obitelj, a zatim i posadu broda da Jamesa nema nigdje na brodu. Posada broda tada je obavijestila Obalnu stražu o nestalom putniku.

Obalna straža je tada odmah započela potragu i spašavanje kako bi pronašla Grimesa. I srećom, Grimes je pronađen živ. Doletio je spasilački helikopter, stavili su ga u košaru i helikopterom iz vode prebacili na sigurno. Njegov spasilac rekao je da je Grimes pronađen u trenutku i da je bilo malo dužeg kašnjenja u spasilačkim naporima, bio bi pronađen mrtav.

“Još sam u modricama i bolovima, ali pravo je čudo da sam preživio. Nije bilo moje vrijeme da umrem. Zahvalan sam što ponovno vidim svoju obitelj”, rekao je Grimes. Pronašao je snagu i nadu u Bogu tijekom mučne kušnje. Bilo je pravo čudo da Grimes nije imao ni posjekotinu, a kamoli slomljenu kost.

Cijelo iskustvo dalo je Jamesu novu svrhu. To mu je otvorilo oči i naučilo ga sjajnu lekciju o tome da stvari i život ne treba uzimati zdravo za gotovo.