Par je usred noći probudio čudan zvuk vani, a ono što su ugledali ih je šokiralo

Dana 28. siječnja, ženu s Floride i njezina supruga, koji žive u parku mobilnih kućica, usred noći probudio je čudan zvuk u šumi.

Isprva su mislili da se samo mačke svađaju, ali kada je zvuk postao uporan, odlučili su izaći i pronaći izvor. Ono što su pronašli potpuno ih je iznenadilo.

Par koji živi u Regal Loop Mobile Home Parku spasio je mladi život dok su tražili izvor čudnog zvuka. Pronašli su tek rođenu djevojčicu, umotanu u stare deke i napuštenu u šumi.

Na temelju njezine tjelesne temperature, liječnici su utvrdili da je beba rođena otprilike sat vremena prije nego što ju je par pronašao. Osim nekoliko ugriza buba, beba je pronađena u dobroj formi, a vjerojatno je bila latinoameričkog podrijetla.

Par je pronašao tek rođenu djevojčicu umotanu u deku

Na svojoj službenoj web stranici, ured šerifa okruga Polk izvijestio je da su “Oko 1:47 ujutro, zastupnici pronašli djevojčicu, umotanu u deku, na malom brežuljku u blizini Regal Loop Mobile Home Parka, nedaleko od Bailey Roada.”

Šerif Grady Judd je pohvalio par jer je učinio ono što je učinio. “Božjom milošću pronašli smo napuštenu djevojčicu kad i jesmo, prije nego što joj je izlaganje hladnoći ili bilo kojoj životinji nanijelo bilo kakvu štetu”, rekao je Judd, prema izvješću ureda.

“Ostala je u izuzetno ranjivom stanju, ali ona je snažna djevojčica i čini se da joj je odlično.”

Nakon incidenta, Sherrifov odjel također je iskoristio priliku podsjetiti stanovnike Floride, posebno majke, na Floridski zakon o sigurnom utočištu, donesen 2000. godine, koji dopušta roditeljima da ostave svoje neozlijeđeno novorođenče (mlađe od tjedan dana) u bilo kojem sigurnom utočištu ustanove (bolnice ili hitne medicinske pomoći/vatrogasne postaje s odgovarajućim osobljem) anonimno i bez straha od kaznenog progona.

Djevojčica je dobila anđeosko ime

Prema šerifovom uredu, stvar je još pod istragom. “Ne znamo je li dijete rođeno u šumi ili je dijete odvedeno u šumu nakon što se rodilo. To je još pod istragom. Ali svakako, spasili smo ovu osobu od optužbe za ubojstvo jer da je to dijete ležalo tamo i umrlo, tada bismo razgovarali o istrazi ubojstva. Sada nismo.”

Dijete je nazvano Angel Grace i trenutno je pod skrbništvom Odjela za djecu i obitelji Floride.