31-godišnja umjetnica iz Irana, Fatemah Nasrabadi, je 85% invalid zbog manjka kisika pri rođenju, no ona nije dopustila da ju to spriječi u ičemu, pogotovo u njezinoj najvećoj strasti – slikanju. Naravno, ona ne može koristiti ruke kako bi slikala, ali zato stvara nevjerojatna umjetnička djela svojim stopalima. 

Njezin je talent počeo cvjetati kada su joj dvije učiteljice iz osnovne škole pomogle da ga usmjeri.

Od tada, Fatemah svojim stopalima slika predivne portrete i slike prirode i životinja. Najviše voli slikati ljudska lica. 

„Jako volim slikati lica“, rekla je Fatemah, „Kada želim nacrtati portret, prvo započnem s oblinama i oblikom lica. To je zakon za crtanje portreta“. 

VIDI OVO: Umjetnik pretvorio tisuće starih guma u predivne krevete za pse lutalice

Kada je nacrtala Christana Ronalda postala je poznata diljem svijeta. Tada je počela crtati i druge sportaše i poznate osobe, do Lionela Messija do Selene Gomez. 

Njezine slike se sada izlažu u galerijama te ima tisuće fanova na društvenim mrežama. 

Nije nimalo lako slikati, čak ni rukama, no Fatemah uspijeva savršeno slikati i bez njih. Fatemah uživa u pomicanju svojih granica. 

Jedan njezin fan je napisao: „Oba bolje slika nogama nego ja rukama“. Ovo je zaista predivan podsjetnik na ljudske mogućnosti, samo je potrebna volja i ustrajnost.