8 stvari koje partneri u zdravoj vezi nikada ne rade

Postoje stvari koje partneri u zdravoj vezi nikada ne rade. Partneri svoj odnos ne smiju uzimati zdravo za gotovo, već trebaju raditi na održavanju istog.

Veze, osobito brak, mogu biti savršeno mjesto u kojem možemo pokazati Božju ljubav, kako partneru, tako i ljudima oko nas.

Evo što partneri u zdravoj vezi nikada ne rade:

1. Partneri u zdravoj vezi ne govore negativno jedno o drugome na društvenim mrežama.

Nemojte pasti u zamku da ”prijatelje” na društvenim mrežama pridobijete na svoju stranu, jer sretni brakovi i veze imaju samu jednu stranu, onu zajedničku.

2. Partneri u zdravoj vezi ne stavljaju svoju karijeru ispred veze.

Karijera je važna, ali nije najbitnija. Neke stvari ćete morati žrtvovati. Ono što morate shvatiti je da to ”nešto” nikada ne smije biti vaš odnos. Uvijek možete pronaći drugi posao, ali možda samo jednom imate priliku da učinite dobro s ljubavlju koju sada imate.

3. Ne provode zajedničko vrijeme uz gadgete.

Naravno da ćete provesti vrijeme koristeći tehnologiju, ali zdravi parovi znaju da trebaju ostaviti svoje telefone i kompjutere kako bi proveli zajedničko vrijeme na kvalitetniji način, tako što će se više posvetiti jedno drugom.

4. Partneri u zdravoj vezi ne izbjegavaju teške teme.

Svaka veza je intimna. Ako ne možete razgovarati o teškim temama, tada je vaš faktor intimnosti isključen. Ništa ne smije stati između vas, a razgovoru uvijek trebate pristupati s velikom količinom milosrđa i dragosti.

5. Ne kažnjavaju jedno drugog.

Partneri u zdravoj vezi znaju kako pronaći zajednički jezik i nakon što se ne slože sa svim idejama i stavovima svog partnera. Međutim, uvijek su spremni pronaći rješenje i poraditi na odnosu.

6. Opraštaju si međusobno.

Veze opstaju ili padaju na oproštenju. Nikada ne možete imati dobar odnos, ako niste spremni oprostiti. Partneri u zdravim vezama opraštaju brzo i učestalo.

7. Ne govore svemu ”DA”

Svaki dobar par treba postaviti granice s obitelji, prijateljima i jedno s drugim. Takvi parovi poznaju ograničenja, znaju kako zatražiti pomoć i shvaćaju da je odgovor ”NE” jedna potpuna rečenica.

8. U teškim situacijama ne odustaju jedno od drugog.

Čak i kada situacija postane vrlo teška, ako vam je partner važan, možete kroz sve proći. Odustajanje nije dobra opcija ni za jedan par.

NAJNOVIJE!