Pas je njuškao ženina prsa

Mama dvoje djece zahvalna je svom psu što joj je spasio život nakon što joj je neprestano počeo njuškati i gurkati ženina prsa.

Tricia Allison, 50, iz Wilforda u Engleskoj, jednog je dana ležala na kauču i gledala televiziju kada je rekla da joj je kujica Luna, mješanac hrta i ždrijepca, skočila na prsa i šapom je udarila po desnoj dojci.

Iako nije neuobičajeno za mnoge pse, nastavila je njuškati i gurkati prsa prije nego što je legla pokraj Tricie. Vlasnica je bila iznenađena jer je ovakvo Lunino ponašanje za nju bilo iznenađenje.

No, kada je primijetila koliko je grudi bole, zakazala je biopsiju – a dva tjedna kasnije, 18. travnja, dijagnosticiran joj je rak dojke.

Žena je imala dvije operacije uklanjanja tumora

Tricia, koja radi kao dadilja, kaže da ionako ide na preglede svakih nekoliko mjeseci, no Lunina pomoć bila je više nego značajna u otkrivanju raka u najranijoj fazi.

Tricia je imala dvije operacije uklanjanja tumora i čeka da sazna hoće li joj trebati kemoterapija.

– Kad kažu: “Žao mi je što ti moram reći da je to rak”, cijeli ti se svijet sruši, a ti se samo pitaš koju veličinu lijesa ćeš trebati, teško je objasniti kako se osjećaš. Stvar je u tome da sam ja pozitivna osoba i kad sjediš u toj sobi, imaš sve u glavi da si dobro i da nisi bolestan – kaže Tricia.

Unatoč stresu, Tricia je neizmjerno zahvalna na svom psu koji je spasio život i svojim šapama.

– Zahvalan sam što imam Lunu; da nije bilo Lune, ovo bi bila sasvim druga priča – zaključila je.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare