Pas se borio protiv kojota kako bi spasio vlasnika koji je dvije noći proveo na niskim temperaturama
Snimka zaslona: YouTube

Često čujemo da je “pas čovjekov najbolji prijatelj”. Akita po imenu Hero to je uvelike opravdala. Ovaj pas heroj spasio je život svom vlasniku i opravdao svoje ime.

Priča se odvija u Taberu u Kanadi, gdje je prilično hladno u ožujku. Čovjek je šetao svoja dva psa kada je zapeo u dubokom blatu i nije mogao ustati. Hero je ostao uz svog vlasnika, pomažući ugrijati 61-godišnjaka i u jednom trenutku otjerao je kojote.

Pas ostao s vlasnikom

Čovjekov drugi pas, Tora, pobjegao je i kasnije je otkriven u obiteljskom dvorištu. Hero je ostao uz svog vlasnika tijekom cijele muke. Područje kojim su šetali bilo je prilično udaljeno i slabo prohodno. Drugog dana, Curtis Dahl bio je vani sa svojim rotvajlerom Jackom. Hero je neuobičajenim pokretom napao Jacka. Napad je natjerao Curtisa da kontaktira hitnu službu. Hero je mirno ležao sa strane kada su reagirali na scenu. Kada su se hitne službe približile Herou, čule su tihi krik za pomoć i otkrile Heroovog vlasnika.

Više o ovom događaju pogledajte u videuu u nastavku.

Sumnja se da je Tora ostala uz svog vlasnika s Herom veći dio vremena dok je bio zaglavljen. U nekom trenutku, Tora je krenula pješačiti do njihovog doma i vjerojatno putovala tamo-amo nekoliko puta kroz muku. Hero je zadobio razderotine od sukoba s Jackom.

Hero i Tora primili su liječenje u Taber Lost Paws Society, lokalnom skloništu. Ozljede su im sanirane i oboje se uspješno oporavljaju. Dva psa ostala su u skloništu dok njihov vlasnik nije bio otpušten iz bolnice. Jack je imao nekoliko razderotina. Curtis je dobio duboku posjekotinu koja je zahtijevala šavove dok je pokušavao razdvojiti dva psa.

Policijska uprava Taber i djelatnici za spašavanje životinja pohvaljuju psa heroja i u pravu su! Hero je svakako opravdao svoje ime.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare