Naša patnja ima božansku svrhu: Doznajte što Bog čini po njoj!

Josipov je život bio prepun patnje. Tog su mladića izdala vlastita braća, prodali su ga u roblje, nepravedno je osuđen u zatvor i zaboravili su ga. Ali kada je otkriven Božji plan za njega, Josip je rekao da je dobar (Postanak 45, 7-8).

Sveto pismo nam govori da Gospodin za našu bol ima razne namjene. Jedna je namjena da se u nama razvije pravednost. Ako želimo hodati u svetosti i s Bogom, on će nas putem discipline usmjeravati da ne zalutamo u ono bezbožno, i umnožit će našu plodnost.

4 razloga zašto patnja i gubitak mogu biti Božji dar Njegovom narodu

Teške ljude i teške situacije će iskoristiti kako bi u nama plijevio „korov“ – stavove, ponašanja i veze koje nisu dobre za Božje dijete (Efežanima 4, 25; 4, 29; 4, 31). Iako taj postupak nije uvijek ugodan, on nas približava svetom i božanskom životu.

Bog se isto tako koristi patnjom kako bi se u nama manifestirao Krist. Da bi se to dogodilo, moramo se naučiti osloniti na Njega i u djelima i u riječima. Da nas ne pritišću teške situacije, vjerojatno bismo išli nekim svojim putem. Ali mi želimo biti poput Krista, koji se na Oca oslanjao u svakoj, svakoj situaciji.

Svaka patnja u životu je tu sa svrhom, a Bog nas po njoj želi ovo naučiti

Kao Kristovi sljedbenici, mi sebe gledamo kao živim primjerom Kristove osobnosti. To će možda značiti opraštanje neprijatelja, strpljivo trpljenje tereta, ili radost usred žalovanja – baš kao što je Krist činio. Naše poslanstvo možda neće biti savršeno, ali trebamo pokazivati i težiti što većoj „obiteljskoj sličnosti“ s našim Gospodinom.

Život je pun problema, ali u rukama dobrog Boga naša patnja ima božansku svrhu i namjenu.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org