Petero djece danas je živo i zdravo zahvaljujući ovom nevjerojatnom psu

Policijski pas iz Michigana i njegov vodič zajedno su locirali petero izgubljene djece tijekom svog sedmogodišnjeg partnerstva, uspostavivši impresivan rekord i iznimnu vezu!

Bilo je oko 16:00 u ponedjeljak, 4. ožujka, kada je policija odgovorila na dojavu o nestalom malom djetetu na području Geneve u Michiganu.

Trogodišnji dječak odlutao je iz svoje kuće u 68. ulici nakon što je gurnuo paravan kroz otvoreni prozor. Prema The Independentu, policajac Eric Calhoun i njegov osmogodišnji belgijski Malinois Kuno stigli su u rezidenciju oko 30 minuta nakon što je dijete posljednji put viđeno.

Drugi policajci bili su na licu mjesta, a operateri dronova SHAES tražili su odozgo u pokušaju da lociraju dječaka koji je nestao u pelenama.

Kuno i zamjenik Calhoun brzo su otkrili otisak stopala, koji ih je odveo do vodene površine udaljene manje od kilometra od kuće. Par je pronašao mališana kad i oni. ABC podružnica WZZM i The Independent izvijestili su da je uočen samo 50 metara dalje od vode!

Operateri drona locirali su dječaka baš kao što su to učinili zamjenik Calhoun i Kuno, a drugi zamjenik je podigao i tješio uplakanog i ozeblog dječaka. Iako su stvari mogle završiti puno drugačije, dječak je imao tek nekoliko ogrebotina.

Veza s Kunom

Šerif okruga Van Buren Daniel Abbott rekao je: “Sljedeći tjedan bit ću ovdje nakon 32 godine. Nikada nisam čuo da je pas spasio više djece tijekom svoje karijere… Njegov cilj je imati psa broj jedan u državi Michigan, to je želja koju ima.

“Veza između mene i K-9 Kuno je pomalo nepodnošljiva. To je kao da imam još jedno dijete”, rekao je šerif Calhoun. “Povedem ga kući sa sobom na kraju smjene, on se druži s mojom obitelji, a onda ga odvedem na posao i radi sa mnom 12 sati.”

K-9 Kuno završit će svoju sedmogodišnju karijeru i umiroviti se krajem svibnja, napuštajući redove policije i odmarajući se. Svakako je zaslužio svoj odmor. Hvala Bogu na ovoj predivnoj životinji!

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare