NaslovnicaDuhovnostPismo voljenoj osobi u Raju

Pismo voljenoj osobi u Raju

Da mogu napisati pismo voljenoj osobi u Raju, ovako bi zvučalo: 

Draga voljena osobo, jednostavno je – nedostaješ mi. 

Vrlo je teško pomisliti o tome koliko smo toga već napravili i što ćemo proslavljati bez tebe. Rođendani, blagdani, upad na željeni fakultet i matura u srednjoj školi samo su početak tog popisa.

Još uvijek se uhvatim kako posežem za telefonom kako bih te nazvala kada se nešto važno, ili posve ludo, dogodi. Ti si prva osoba kojoj želim reći sve – baš sve. 

Bez obzira je li bila riječ o pozivu za posao ili o stažiranju ili o prigovaranju o ljudima koji su me povrijedili, ti si uvijek prva saznala.

VIDI OVO: Tko će biti u raju?

Kladim se da su se drugi ponekad osjećali izostavljeno kada su bili s nama jer smo uvijek bile tako bliske i razumjele smo se.

Većinu vremena nisam ni morala reći kako se osjećam da bi ti to razumjela. Toliko smo se dobro poznavale. 

Ironično je, ali ti si jedina osoba s kojom želim razgovarati o tome koliko me srce boli za tobom. Ludo je pomisliti da se ne mogu samo pojaviti u tvojoj kući i pronaći te kako sjediš u dnevnom boravku.

Često možeš čuti ljude kako govore da „cijeniš male stvari jer one mogu postati velike“. Da sam to barem shvatila dok si još bila ovdje. 

Unatoč tome, još uvijek se jako nasmijem kada gledam na naše fotografije. Zvuk tvog smijeha mi je zauvijek urezan u um.

VIDI OVO: Hoćemo li u nebu prepoznati naše pokojnike?

Nikada neću zaboraviti kako je bilo zagrliti te – osjećala sam se sigurno i kao da sam kod kuće. Tvoje otvorene ruke i osmijeh pun ljubavi su stvari koje mi najviše nedostaju. 

Uvijek ćeš biti prva osoba na koju ću pomisliti kada se u jutro probudim i zadnja osoba na mom umu kada odem leći. Još uvijek utječeš na mnoge članove naše obitelji i na sve tvoje prijatelje. 

Svaka lekcija, priča i sjećanje je blago koje ćemo čuvati u našim umovima i dijeliti s ljudima koji te vole i kojima najviše nedostaješ.

Čuvaj sve naše prijatelje i obitelj koji su sada s tobom. Volimo te i jako nam nedostaješ te neće proći niti jedan dan da ne pomislimo na tebe. 

S ljubavlju, 

Ona kojoj najviše nedostaješ.

Ovo pismo je napisala autorica Lauren Conniff na portalu The Odyssey