Pivo je dobro za srce i kosti te poboljšava psihičko zdravlje, no samo u ovoj količini

Pivo je zdravo za srce i kosti te poboljšava psihičko zdravlje, no s njime ne treba pretjerivati. Dovoljna količina je pola litre piva dnevno.

Pijući pivo u organizam unosite više hranjivih stvari nego što mislite. Istraživanja povezana s umjerenim konzumiranjem piva pokazuju da je pivo dobro za srce i kosti, smanjuje rizik od dijabetesa i poboljšava psihičko i opće zdravlje.

Pivo je jedno od najpopularnijih i najstarijih alkoholnih pića koje mnogi smatraju tekućom hranom.

Glavni sastojak piva je hmelj koji obiluje antioksidansima odgovornima za održavanje mišićne mase i ubrzavanje metabolizma. Osim toga pivo obiluje i kalcijem, željezom, magnezijem, fosforom, kalijem, natrijem, cinkom, bakrom, manganom i silicijem.

Pivo je važno za rast i razvoj kostiju i vezivnog tkiva. Tajna je u siliciju koji potiče proizvodnju kolagena, proteina koji povećava gustoću kostiju i zglobove održava fleksibilnim.

Pivo od ječma je najbolje za sprječavanje osteoporoze, a prema studiji objavljenoj u časopisu Journal of the American Medical Association umjereni konzumenti piva imali su 38 posto manje šansi da dobiju osteoporozu nego ljudi koji ne konzumiraju pivo.

Prema istraživanju iz 2016. godine umjereno konzumiranje piva vremenskom smanjuje kolesterol. Zbog ječma, topivih vlakana koja snižavaju razinu ‘lošeg’ kolesterola u krvi, a podižu lošeg ‘dobrog’ kolesterola, pivo smanjuje rizik od srčanih bolesti.

Nekoliko istraživanja pokazalo je da umjerena konzumacija alkohola smanjuje rizik od dijabetesa tipa 2 za čak 30 posto. Međutim, ovaj slučaj se još uvijek proučava.

Osim toga pivo poboljšava psihičko zdravlje, a studije su otkrile da može smanjiti stres i napetost, prenosi Klix.

NAJNOVIJE!