Nakon nekoliko mjeseci konstantne prehlade i osjećaja umora, liječnici su u veljači 2013. poznatom kršćanskom pjevaču Carmanu dijagnosticirali zloćudni rak.

U pitanju je multipli mijelom, rak plazma stanica pri kojem se klon nenormalnih plazma stanica umnaža, stvara tumore u koštanoj srži i proizvodi veliku količinu nenomalnih protutijela koja se nakupljaju u krvi ili mokraći.

Liječnici su mu davali maksimalno tri ili četiri godine života, No Carman, koji je već objavio objavio 15 zlatnih i platinastih albuma, te prodao više od 10 milijuna nosača zvuka, odlučio je ne predati se, nego se uz Božju pomoć obračunati sa zločudnim rakom.

“Vraćam se nakon svega što mi je đavao htio napraviti. Ako želi ići za mnom, i ja ću za njim”, rekao je u intervjuu kršćanskom portalu Charisma News.

Nije se predao pred đavolskim nastojanjima, a sada slavi Boga koji ozdravlja.

“Prije tri godine dijagnosciran mi je neizlječivi rak zbog kojeg mi je rečeno da ću živjeti vrlo kratko”, rekao je Carman, čije puno ime je Carman Licciardello.

“S Božjom milošću, podupiran vašim molitvama i ohrabrenjima, pobijedio sam u svom ratu, a sada sam 100 posto slobodan od raka”, objavio je na Facebooku.