Samo ovaj plan prehrane daje rezultate na duge staze, tvrdi poznata nutricionistica

“Nisu vam potrebne lude dijete, već samo tri obroka i dvije užine na dan”, tvrdi Gabriela Peacock, jedna od najpoznatijih svjetskih nutricionistica. 

Ona je objasnila da je njezin univerzalan savjet ljudima nisu dijete, već da prehranu temelje na cjelovitim žitaricama, voću i povrću te proteinima poput ribe, puretine, piletine, bjelanjaka, seljačkog sira.

“Moje preporuke za užinu su proteinske table ili male vrećice s orašastim plodovima. Visok sadržaj bjelančevina u ovakvim grickalicama znači da se glukoza oslobađa sporije, pa vas duže čine sitim, a uglavnom su prava nutritivna blaga”, ističe Gabriela.

VIDI OVO: 6 pravila zdrave prehrane koja će vam produžiti život

Slavna nutricionistica objašnjava i da su mogućnosti brojne, a da najradije savjetuje konzumaciju jaja i tosta bez glutena, te smoothieja od zelenog voća i povrća. Kad je ručak u pitanju ona predlaže suši, raznovrsne salate s tunom ili piletinom, dok za večeru preporučuje juhu s rezancima od riže ili heljde.

Zgodna 40-godišnjakinja kaže da je dovoljno posvetiti se 2 do 3 puta tjedno bar blagoj rekreaciji, a da svakoj ženi savjetuje da 10 minuta svakog dana posveti relaksaciji svog uma u miru i tišini.