5 karakteristika pobožne majke

Pobožna majka veliki je blagoslov svakoj obitelji. Ona će, jer prvo ljubi Boga i Njegovu Riječ, voljeti svoju djecu bez obzira na sve.

Kojih pet najvažnijih karakteristika treba posjedovati pobožna kršćanska majka?

1. Bezuvjetna ljubav

Vjerujem da većina majki svoju djecu vole bezuvjetno. Mogu se prisjetiti zatvorenika čije su se majke molile za njih, pisale im i slale im novac, ponekad i desetljećima i nikada nisu pomišljane da bi odustale od svoga sina ili kćeri.

Pobožna kršćanska majka će svoju djecu uvijek voljeti bez obzira na to što ona učine, zato što ljubav koju gaje prema svojoj djeci ne ovisi od okolnosti.

2. Požrtvovan život

Nema nikoga tko u jednom domu radi više od majke (uopćeno govoreći). Majka kršćanka ima još veću svrhu da radi teško jer ona zna da su njezina djeca zapravo Božja. Kršćanske majke (baš kao i mnoge nespašene majke) žrtvuju svoje vrijeme, znoj svojih ruku, noćni san stavljajući interes svog djeteta ispred svog vlastitog.

VIDI OVO: POŠTUJ OCA I MAJKU: Koje blagoslove u naš život donosi poštivanje roditelja?

Majka koja bi radije spavala odabire brinuti se za svoje dijete nadajući se da će ju tata s vremena na vrijeme zamijeniti. Ona može odabrati između večernjeg njegovanja, gledanja omiljene serije, no mi znamo što će majke zapravo učiniti, zar ne? To je odlika Kristolike, kršćanske majke.

3. Suosjećanje i brižnost

Kada dijete prekrši pravilo i bude povrijeđeno majka će se i dalje htjeti pobrinuti za to dijete. Bez obzira na to jesu li dobra ili neposlušna, djeca znaju da je mama njihova glavna njegovateljica.

Drugim riječima, djeca prirodno otrče svojim majkama nakon što budu povrijeđena. Ona znaju da će mama obrisati suze s njihovih očiju i pokazati im suosjećanje i brižno srce njegujući ih.

Djeca uvijek znaju da će im mama pokazati nježnu, suosjećajnu brigu. Nema pribora za prvu pomoć koji može učiniti ono što mogu učiniti majčini poljupci; poljupci koji čine da bol i suze nestanu.

VIDI OVO: Kakva je pobožna žena prema Bibliji?

4. Pobožna majka je molitvena ratnica

Ako se majka svakodnevno ne moli za svoju djecu, to bi zajedno s tatom trebala činiti. Da možete pitati neke od zatvorenika s kojima sam radio jesu li oni cijenili i vrednovali molitve svojih majki, oni bi vas pogledali kao da ste poludjeli.

Naravno da oni cijene molitve svojih majki i mnogi od njih vjeruju da zbog molitvi svojih majki mogu preživjeti u mjestu gdje većina izgubi nadu. Iako neki od tih muškaraca vjeruju u Isusa, neće doći dan kada oni neće trebati svoje majke.

5. Savjetnica svoje djece

Pobožna kršćanska majka je ona koja za svoje dijete želi najbolje, ali koja dopušta da njihova djeca odabiru ono što bi ona željela biti kada odrastu. Majke često posjeduju mudrost zbog koje dopuštaju djeci slobodu odabira onoga što žele ili ne žele biti i ne prisiljavaju ih da postanu nešto što one žele da djeca budu.

Niti ja niti moja žena nismo nikada pokušali prisiliti svoju djecu da čine nešto što bismo mi željeli činiti. Zbog toga bi bili žalosni, stoga je odlika dobre, kršćanske majke da svojoj djeci dopusti slobodu u traženju onoga što ona žele postati čak i kada djeca pokušavaju shvatiti tko su.

Zaključak

Prisjetio sam se prizora kada su dvije majke došle kralju Salomonu kada je svaka od njih tvrdila da dijete pripada baš njoj. Što je Salomon učinio? Testirao je kako bi vidio koja od njih više voli dijete tako što je naložio da se dijete presiječe napola i da se svakoj od njih da jedna polovica. Kada je prava majka zaplakala neka se dopusti drugoj ženi da dobije dijete, to je pokazalo Salomonu da je ona zapravo majka djeteta.

Pobožna majka je dar svojoj djeci, stoga budimo zahvalni, kao što sam i sam zahvalan na svojoj majci koja me naučila puno toga o Bogu (Ponovljeni zakon 6, 7; 11, 19). Mame nemaju osam ruku i treba im samo 5-6 sati noćnog sna. To tako izgleda zbog načina na koji žive. Jedan od najvećih blagoslova je imati pobožnu majku.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Faithinthenews.com

NAJNOVIJE!