NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričePočeli su se moliti nakon što im je liječnik predložio da abortiraju...

Počeli su se moliti nakon što im je liječnik predložio da abortiraju defektnu bebu – uslijedilo je pravo čudo

Roditelji su se počeli moliti nakon što im je liječnik predložio da abortiraju defektnu bebu, no uslijedilo je Božje čudo.

U jesen 1999. godine Santosh i Susan Matthews su očekivali rođenje svog prvog djeteta.

“Bilo je to vrijeme čuda i uzbuđenja”, rekla je Susan, “samo budućnost i snovi koje imate kao novi roditelji.”

Ali na ultrazvuku u 5. mjesecu trudnoće, par je dobio teške vijesti.

Screenshot: CBN
Screenshot: CBN

“Liječnik je došao i rekao: ‘Volio bih da smo mogli vidjeti savršenu sliku, ali postoje neki problemi s vašom bebom.’, rekao je Santhosh. “Beba ima rascijepljenu usnu, i zečje nepce i, rekao je, kada pogledate odozdo prema gore, izgleda da nešto nije u redu s desnom stranom njegovog lica. Rekao je da postoji rupa u bebinom srcu i rekao je, ‘znate što, sve je to u redu … ali ja ne vidim bebin trbuh.'”

Doktor je rekao Susani i Santhoshu da će, bez trbuha, njihova beba umrijeti odmah nakon rođenja.

“Sjećam se da mi je to bilo vrlo nestvarno, kao da se to ne događa meni”, rekla je Susan. “Ovo se ne događa mojoj bebi – ne govore o mom djetetu.”

“Nastavio je i rekao da je najbolji savjet koji nam može dati, da abortira bebu”, rekao je Santhosh.

Par je odbio savjet liječnika

Par je odmah odbio savjet liječnika. Umjesto abortusa, nastavljeno je s trudnoćom i počeli su moliti.

“Došli smo kući, počeli plakati, moliti i tražiti Boga”, rekao je Santhosh. “I naš pastor je došao, kleknuo na pod i molio s nama. Pastor me je pitao da uzmem Bibliju i rekao je: ‘Sada mi je Bog dao riječ za vas.’ Pitao me je da pročitam 18. poglavlje proroka Jeremije.

“Jeremija odlazi u kuću lončara, i lončar pravi lonac od gline i to je lijepo ukrašen sud”, rekao je Santhosh, “i iz nekog razloga, lonac se pokvario. Ljepota ovog odjeljka u Bibliji je da lončar ne baca sud, već od iste gline pravi novi sud. Pastor nam je rekao, ako vjerujete, vidjet ćete silu Božju. Vidjet ćete slavu Božju. Ova beba će biti rođena živa.”

Tog istog mjeseca Susan u Santhosh su prisustvovali molitvenom probuđenju.

“Naš pastor je rekao: ‘idemo se okupiti oko njih i moliti’.”, rekla je Susan. “Santhosh je stavio ruku na moj trbuh. Sjećam se ogromne sile u crkvi.”

“Stavio sam ruku na njezin trbuh…”

“Stavio sam ruku na njezin trbuh, počeli smo se moliti i odjednom sam osjetio nešto nalik šoku”, rekao je Santhosh, “struja je prolazila kroz moju ruku. Osjetio sam nešto toliko snažno, tako moćno …”

“Znala sam da se nešto promijenilo”, rekla je Susan. “Znala sam da se događa tranformacija, moralo je biti to.”

Par se vratio na drugi ultrazvuk u 6. mjesecu trudnoće.

“Počeo je tresti glavom, dok je sjedio na stolici, kao da nije mogao vjerovati u to što vidi”, rekla je Susan. “Uperio je prstom na trbuh i rekao, to nije prije bilo tu. Na posljednjem ultrazvuku, rekao sam vam da ne mogu naći trbuh i da će to ubiti bebu. Vidim trbuh, na pravom je mjestu – rekao nam je i da su svi problemi koji su kritični po život bebe nestali.” Ali, vaša beba ima šanse da živi.”

27. srpnja 2000. godine rođen je Philip Matthews.

Screenshot: CBN
Screenshot: CBN

“Konačno su ga donijeli, i nisam ga mogla držati, ali su mi dali da ga pogledam i prvo sam mu rekla: ‘Philipe, Philipe’, rekla je Susan, “a on nije plakao, gledao je u nas. U stvari, govorio je Hvala mama. Hvala što si mi dala život.”

“Zaljubio sam se u moju bebu”, rekao je Santhosh. “Većina ljudi bi ga abortiralala. Osjećao sam kao da nam je zahvaljivao za život. Ta povezanost s njim u tom trenutku je bila duboka.”

Ali čak i nakon uspješnog poroda, Philip je i dalje morao prebroditi velike prepreke. I ako je razvitak njegovog lica bio sređen od strane maksilo-facijalnog kirurga, doktori su bili zabrinuti za njegovo srce i mozak.

Kardiolozi su pronašli nekoliko rupa u njegovom srcu i planirali su velike operacije, ali nakon godina molitve, vidjeli su dramatične rezultate.

“Gledao je u ekran nekoliko minuta, a onda se okrenuo i pogledao nas u potpunom šoku”, rekao je Santhosh, “i rekao je, znate … aparat pokazuje da ne postoji nijedna rupa na njegovom srcu.”

Philipu je također nedostajao dio mozga poznat kao corpus callosus – dio koji povezuje lijevu i desnu hemisferu mozga.

“Rečeno nam je da naša beba možda nikad neće hodati ili govoriti, možda neće uopće progovoriti”, rekao je Santhosh. “Možda neće moći raditi što i ostala djeca rade. Čeka vas život u kojem bi on mogao biti biljka svog čitavog života. ”

“Morali smo se prisjetiti da je Bog rekao drugačije”, rekla je Susan. “Bog je rekao da je on iscijeljen, slobodan i izbavljen.”

Danas, Philip ide u srednju školu.

Screenshot: CBN
Screenshot: CBN

“Liječnici su rekli da neću moći hodati, govoriti ili učiti”, rekao je Philip. “Ja hodam, govorim, učim, sviram gitaru i sviram klavir. U jednoj sam od 50 najboljih škola u SAD.”

Philip i njegovi roditelji su rekli da sva zasluga za njegovo iscjeljenje pripada Bogu.

Bog je živ!

“Bog mi mnogo znači”, rekao je Philip. “On je jedini razlog zbog kojeg sam ja živ danas. Da nije bilo njega, da nije progovorio majki i ocu kroz pastora, ja ne bih bio živ. Sigurno ne bih.”

“Osjećam da je moje osobno iskustvo da kada vjerujete u Gospodina i ne oslanjate se na svoj razum”, rekao je Santhosh, “nema sumnje da će Bog učiniti sve za nas. Vjerujte u Riječ, vjerujte u Gospodina Isusa Krista – nema sumnje da kada Bog kaže da može iscijeliti, on može iscijeliti.”

“Božje obećanje nas je držalo na okupu, vjerujem”, rekla je Susan. “Njegova riječ je živa i Bog je živ danas, nije mrtav. To je Bog kojemu služimo. On odgovara na molitve, on je Iscjelitelj, te čini čuda i dan danas.”

IZVOR:CBN.com