Moj pogled na Isusa donosi mi mir i radost, ali Božji pogled na Isusa je ono što daje sigurnost spasenja svim Njegovim izabranima.

”Spomenut ću se Saveza svoga…” (Postanak 9,15)

Pazi na način obećanja. Bog ne kaže: ”Kad pogledate na dugu i sjetite se moga zavjeta neću uništiti zemlju.” On svoje obećanje ne vezuje uz naše misli koje su nestalne i prevrtljive već uz svoje, Božje misli koje su beskrajne i nepromjenjive.

”I vidjet će se duga u oblacima, i ja ću se spomenuti Saveza svoga”. Ne zato što se ja sjetih Boga već zato što se Bog sjeti mene — to je temelj moga spasenja. Ne zato što se ja oslanjam na Njegov zavjet, već što je Njegov zavjet obećan meni. Slava Bogu!

Čitavi su bedemi našeg spasenja osigurani Njegovom snagom, čak i najmanje sitnice koje sami trebamo braniti su pod moćnom zaštitom Svemogućeg. I sjećanje na zavjet nije prepušteno našem sjećanju jer mi smo zaboravili.

VIDI OVO: Kad vidiš Isusa, vidjet ćeš istinu koja će te osloboditi

Naš Gospodin ne može zaboraviti na svoje vjerne. Mi smo kao nekadašnji Izrael u Egiptu: krv je bila na gornjem pragu i dovratnicima kuće, ali Gospodin nije rekao: ”Kad ugledate krv proći ću vas” nego: ”Kad ja vidim krv proći ću vas.”

Moj pogled na Isusa donosi mi mir i radost, ali Božji pogled na Isusa je ono što daje sigurnost spasenja svim Njegovim izabranima. Nemoguće je da Bog gleda na Krista, našeg Zastupnika i da se još gnjevi na nas i naše grijehe čiju je kaznu On podnio.

Ne, naše spasenje nije prepušteno nama i našem sjećanju na zavjet. To nije vuneno ni laneno sukno — ni jedna nit nije ljudska tvorevina. Nije od ljudi niti kroz ljude, sve u svemu je od Gospoda.

Sjećajmo se zavjeta i činimo tako milošću Božjom. Sidro našeg spasenja ne ovisi o nama već o Božjem sjećanju na nas i zato je Njegov zavjet — vječni zavjet!

Autor: Charles Spurgeon