ISUS JE OVO REKAO I TEBI: Zašto trebaš polagati ruke na bolesne?

Svaku Isusovu želju prihvaćam jednako ozbiljno kao Božje naredbe; zato jednako osjećam potrebu da polažem ruke na bolesne i ozdravljam ih kao što osjećam potrebu da budem poslušan bilo kojoj od njegovih deset zapovijedi.

To je bio način koji je Isus upotrebljavao na zemlji da bi potaknuo ljude da vjeruju u njega kao Mesiju i Spasitelja. To su primjenjivali učenici, s istom silom kojom se koristio Isus. Mi imamo istu silu koju su imali i učenici ili Isus dok je kratko vrijeme bio čovjekom na zemlji!

Kakve li ogromne prednosti!

Kakve li ogromne odgovornosti!

Kakvo li je pouzdanje Gospodin Isus stavio u naše ruke.

Kakvu li je punomoć Isus dao nama – da budemo njegovo Tijelo koje još uvijek radi ovdje na zemlji i izvršava njegovu dobru volju. Isus nije umro samo da spasi izgubljene nego i da ozdravi bolesne, i oslobodi zarobljene od sotonskih sveza.

Činiti njegovu volju lako je. Jednostavno položi ruke na bolesne i vjeruj da će ta dinamična sila poteći od Duha Svetoga koji je u tebi, u ljude koji su u potrebi, kojima treba njegov dodir. (…)

Sâm Isus je uspostavio ovaj dinamični način ozdravljanja bolesnih, i on želi da to činimo i mi kako bismo oslobađali ranjeno čovječanstvo, dovodeći ga tako do vjere u njega. Isus je rekao: „… na bolesnike stavljat će ruke i oni će ozdravljati” (Mk 16,18).

Novi zavjet, parafrazirano, kaže: „ i oni će” (to smo ti i ja) „biti sposobni stavljati svoje ruke na bolesne i ozdravljati ih”. Ovo je izgovorio sâm Isus. To je dio njegova velikog poslanja i misijske naredbe. Ovih deset riječi posljednje su riječi zapisane u Markovu evanđelju, koje je Isus izgovorio prije nego što je otišao sa zemlje.

Postoji li ikakva razlika u poslušnosti sada i onda? Isus je jednostavno rekao: „Charles, idi i položi ruke na bolesne i oni će ozdravljati, upravo onako kako su ozdravljali kada sam to činio ja…” Isto je to rekao i tebi. U svakom bi od nas trebalo biti dovoljno vjere da idemo i to činimo u poslušnosti. (…)

Ako još nisi doživio uzbuđenje gledajući kako Bog ozdravlja svojom silom kroz tebe i tvoje ruke, zašto ne bi pokušao?! Počni sada!

Autor: Charles Hunter; Izvor: Kristofori.hr