Policajac je ispod lišća u smeću zatekao tek rođenu bebu koja nije disala, a onda učinio nešto zbog čega mu se svi dive

Dirljivi video koji lomi srca pokazuje kako se policajac bori za život napuštenog novorođenog djeteta. Očajni policajac iz svega glasa viče, „Diši dijete“ dok u isto vrijeme masira prsa djeteta. A Bog se pobrinuo da spasioci pronađu ovo dijete baš na vrijeme.

Dogodilo se to u Brazilu. Žena po imenu Francisca Roberto Prudente je čula plač kako dopire s druge strane vrata napuštenog dvorišta, prenosi Godupdates.

„Bila sam vani u dvorištu kada sam začula nekakav plač. Prvo sam mislila da je to mačka i nastavila sam hodati“, rekla je.

Ali nakon što je i dalje čula plač i nakon što je ugledala maleno stopalo, otrčala je do telefona i pozvala policiju. Nakon što su policajci stigli, otkrili su nešto što ih je zaprepastilo; ispod lišća i u smeću ležao je tek rođeni dječak!

Policajac se svim silama trudi kako bi oživio napušteno novorođeno dijete

Jadno dijete je na sebi još uvijek imalo pupčanu vrpcu. Bilo je prekriveno ubodima kukaca i zamalo je umrlo jer je u grmlju provelo oko 30 sati.

Ovi napeti trenuci su najteže pogodili narednika Antonija Carlosa Annibala.

„Mogao sam osjetiti da djetešce još uvijek pokazuje znakove života, premda su oni bili dosta slabi“, prisjeća se on.

Snimka zaslona: YouTube

Istoga trenutka, jedino što je policajcu palo na pamet jest da pokuša oživjeti novorođenče. Dok je drugi policajac to snimao, narednik Annibal je djetetu masirao srce te se na portugalskom molio da dječak ponovno počne disati.

„Započeo sam s masažom djetetova srca. I nedugo nakon što sam počeo masirati, dijete je reagiralo i počelo plakati, rekao je narednik Annibal.

Odmah nakon što je novorođenče zbrinuto u bolnici, policija je istražila kako je dijete uopće ostavljeno u grmlju. Otkrili su da je majka djeteta bila u stvari uplašena 15-godišnjakinja. Ona je tvrdila da nije shvatila da je trudna i da se bojala tražiti pomoć jer se bojala reakcije svoje obitelji. I tako kada je došlo vrijeme da se njezino dijete (koje je nazvano Pietro) rodi, ona ga je ostavila i nadala se da će njezina tajna ostati skrivena.

Strah može vrlo lako nagnati ljude da učine nešto grozno. Reakcija koju je ova djevojka pokazala iz straha je mogla rezultirati završetkom jednog života. No ipak Bog je omogućio da ovo dijete bude baš na vrijeme spašeno.

„Pronašli smo dijete u posljednjem trenutku. Bilo je u vrlo lošem stanju i vrlo je vjerojatno da ne bi moglo preživjeti još puno vremena“, objasnio je narednik Annibal.

Veći planovi za dijete koje je pobijedilo smrt

Iz razloga što policajac nije odustao od djeteta, ono se sada dobro oporavlja od ovog groznog iskustva.

„Novorođenče koje je bilo staro tek nekoliko sati se već suočilo sa opasnošću za život. Mi smi učinili najbolje što smo mogli kako bismo zaštitili to dijete“, rekao je narednik Annibal. „Bog nam je dao načine kako da radimo i spašavamo“.

Nakon provedenog više od mjesec dana na intenzivnoj njezi, Pietro se polako oporavlja od ovih groznih događaja. Uz to, posjećuju ga i njegova majka, koja se kaje kao i njezina obitelj. Narednik Annibal je odmah istaknuo kakav je borac ovaj maleni dječak.

„On je ratnik“, rekao je.

Bog sigurno ima planove za ovo dragocjeno dijete, a mi se molimo za to da usprkos teškome početku dijete ima blagoslovljen i sretan život!

„Branite slabe i uboge. Pravdu pokažite onome koji trpi nevolju i siromahu! Spasite slabe i one koji su u potrebi i izbavite ih iz ruke opakih“! (Psalam 82, 3-4)

NAJNOVIJE!