Policija upozorava na novi oblik kriminala koji se odvija na benzinskim postajama

U posljednje se vrijeme pojavio novi oblik krađe ženskih torbi i stvari iz automobila na benzinskim postajama.

Prvi izvještaji o ovom kriminalnom trendu javili su se 2013. godine, a policija je naročito upozorila motoriste na ovu krađu koju je lako izvesti.

Ona se odvija ovako: Parkirate na benzinsku postaju kako biste napunili rezervoar. Dok ste zaposleni točenjem goriva ili plaćanjem u trgovini, drugi će auto parkirati pored vašeg, i pravit će se da toči gorivo.

Lopov tada čučne dolje i prišulja se vašem autu kako bi otvorio vrata koja nisu zaključana. Sve kako bi vam ukrali bilo kakvu vrijednu stvar iz auta. Najčešće se kradu ženske torbice.

Snimka zaslona: YouTube

Detektiv njujorške policije, Joe Giacalone, rekao je kako „Žrtve su obično žene zbog njihovih torbica, to su lake mete. Ima remen kojeg samo treba zgrabiti.“

Isto je tako rekao kako su česte mete torbe za laptop, aktovke, mobiteli i tableti. U videu u prilogu se može vidjeti primjer jedne takve krađe koju je zabilježila sigurnosna kamera na jednoj benzinskoj postaji.

Kao što je čest slučaj s „novim kriminalnim trendovima“ lokalni su mediji izvještavali kako je ovaj oblik zločina „u porastu“. Tvrdnja je dosta klimava, ali bazira se na istini.

Web stranica Snopes.com, koja služi za provjeravanje činjenica, ocjenjuje da ovi zločini zaista postoje, ali nije provedeno nikakvo detaljno istraživanje koje bi ukazalo koliko je zločin raširen.

Snimka zaslona: YouTube

To je zato što „šuljanje“ nije posebna vrsta kriminala, nego samo još jedna taktika koju koriste lopovi.

Stoga, iako ne morate brinuti o velikim opasnim bandama koje pljačkaju šuljanjem u aute, možete se zaštiti u slučaju da jedan takav lopov pokuša otuđiti vaše stvari.

Na benzinskoj crpki budite svjesni svojih okruženja, a ako se netko previše približi vašem vozilu, kratko ih pozdravite da im date do znanja da ih vidite. Policija savjetuje da vozači naprave još jedan korak. Uklonite ključ iz vozila i zaključajte vrata svaki puta kada točite gorivo.

Iako je ova taktika novi trend kojeg su vozači slabo svjesni, lako se možete zaštititi s malo pažnje i discipline.