Pomoć za naša srca

„Ljubi Gospodina Boga svojega svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svim umom svojim“. (Matej 22, 37) 

Bee Gees su pjevali: „Kako možeš spojiti slomljeno srce“? Elvis je živio na završetku ”Usamljene ulice” u ”Hotelu slomljenog srca”. Bruce Springsteen je rekao da ”svi imaju gladno srce”. Tom Petty bio je umoran od toga da ljudi njegovo srce navlače naokolo. Selena Gomez pjevala je da srce želi ono što želi. 

No ovo je problem s našim srcima. Ona nas mogu odvesti u pogrešnom smjeru. Ustvari, Pismo nam govori u Jeremiji 17, 9: „Srce je prijevarno više od svega i beskrajno pokvareno. Tko ga može spoznati“? Message prijevod kaže ovako: „Srce je beznadno mračno i prijevarno; zagonetka koju nitko ne može odgonetnuti“. 

Isus je, pokazujući potencijalnu tamu naših srca, rekao: „Ta iz srca izviru opake namisli, ubojstva, preljubi, bludništva, krađe, lažna svjedočanstva, psovke“. (Matej 15, 19) 

Naša srca su mračna. Naša srca su zla. Naša srca nas mogu odvesti u pogrešnom smjeru. Iz tog razloga trebamo dopustiti našim umovima da nam pomognu. 

VIDI OVO: 3 načina da se ne uznemiruje vaše srce

Gospodin je rekao: „Ljubi Gospodina Boga svojega svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svim umom svojim“. (Matej 22, 37) Hebrejska riječ ”duša” bliže bi opisivala našu riječ ”srce”. Ono govori o nečemu dubokom u osobi. 

Naša ljubav prema Gospodu treba biti emotivna i inteligentna. To ne isključuje jedno drugo. Moramo voljeti Gospoda svim svojim srcem. Moramo voljeti Gospoda svim svojim emocijama i intelektom. Moramo voljeti Gospoda svom svojom snagom. Moramo Ga voljeti našim vremenom i resursima, sa svime što imamo. 

Kao kršćani, cilj nije usredotočiti se na naša srca. Cilj je usredotočiti naša srca na Gospodina.

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org