Pomoći bližnjemu nošenju tereta
Foto: Pexels

Kako pomoći bližnjemu u nošenju tereta? Na neke praktične načine nas Biblija potiče. 

1. Solunjanima 5, 14: „Potičemo vas, braćo: opominjite neuredne, sokolite malodušne, podržavajte slabe, budite velikodušni prema svima!“ 

Povrijeđeni ljudi su posvuda oko nas, no ponekad jednostavno ne znamo što reći ili učiniti kako bismo im olakšali bol. Evo šest praktičnih načina koje možemo upotrijebiti kako bismo pomogli bližnjemu u nošenju tereta. 

1. Budite prisutni. Ponekad je najbolji način pomaganja jednostavno prisutnost. Za vrijeme naših najtežih trenutaka ne treba nam netko tko će nam pokušati riješiti sve probleme; samo nam je potreban prijatelj. 

2. Slušajte. Nemojte pokušavati davati odgovore ili govoriti ljudima što iduće trebaju učiniti. Ranjene duše često samo žele da ih netko sluša, kako bi mogle izraziti ono što im je na umu. 

3. Dijelite. Nikada se ne prikazujte kao netko tko posjeduje sve odgovore. Umjesto toga, dopustite da vaša vlastita bol i neuspjesi budu od pomoći drugima. 

VIDI OVO: Kako stavljamo svoj teret na Boga?

4. Molite. Postoji moć koja dolazi kada zastupamo druge ispred Gospodina. Kada naši bližnji čuju da se netko moli za njih, iscjeljenje se vrlo često vrlo brzo događa. 

5. Dajte. Pomoći nekome ponekad znači više od stiska ruke ili toplog zagrljaja. Možda je bližnji u materijalnoj ili financijskoj potrebi. Jedan od najboljih pokazatelja naše iskrenosti jest koliko smo spremni dati drugima. 

6. Zamijenite. Možda poznajete osobu koja nosi teret brige za nekog drugog. Ako na određeno vrijeme preuzmemo obaveze tih ljudi, tada oponašamo našega Spasitelja, jer je i On bio zamjena. 

Zbog toga što to nismo bili u mogućnosti sami učiniti, Isus je ponio naše grijehe i naše žalosti, čak i u smrt. Kao rezultat toga, možemo živjeti u sretnom i vječnom zajedništvu s našim Ocem. Ako je to Krist učinio za nas, kako možemo reći da nemamo vremena nositi tuđe terete? 

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Crosswalk.com