NaslovnicaVideoPonašanje ovog dječjeg kirurga oduševilo je ljude na internetu

Ponašanje ovog dječjeg kirurga oduševilo je ljude na internetu

Ponašanje ovog dječjeg kirurga oduševilo je ljude na internetu. Pogledajte i zašto!

Dr. Leandro Brandão na Instagramu je podijelio video koji je postao viralan. Kadrovi pokazuju što čini kako bi svoje male pacijente doveo u operacijsku dvoranu bez traumatičnih iskustava: sve ih oblači u kostime superheroja.

Zadivio ljude na internetu

U videu u nastavku možemo vidjeti njihov entuzijazam i divnu reakciju na licima doktora i medicinskih sestara.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Leandro Brandão Guimarães (@otorrino.leandro)

Dr. Leandro Brandão trenutno radi u gradu Divinópolis u državi Minas Gerais (jugoistočni Brazil). Specijalizirao je dječju kirurgiju, no od početka karijere nešto ga je mučilo: potreba da otrgne djecu iz naručja roditelja da ih odvede u operacijsku salu.

U razgovoru s Aleteiom, rekao je da je već isprobao nekoliko načina da ovaj trenutak učini lakšim, ali nije uvijek uspio.

Tada mu je sinula ideja: dati kostime superheroja pacijentima koji su bili pred operacijom.

“Pretraživao sam internet i pronašao nekoga tko je izradio kostime po pristupačnoj cijeni kako bih ih mogao kupiti i dati djeci. Meni je to jako pomoglo, a pomoglo je i pacijentima u ovom teškom trenutku”, objašnjava doktor.

Osmijeh u operacijskoj sali

Djeca prije sediranja dobivaju kostime svjetski poznatih likova. Na trenutak smiješni kostim zamjenjuje hladno i strašno kirurško odijelo.

Doktor objašnjava da poziva djecu da glume superjunake i tako utrče ili “odlete” (pri čemu ih nosi vodoravno preko ramena) u operacijsku salu.

A kako reagiraju njihovi roditelji?

“Roditelji ostaju vani, zadivljeni načinom na koji dijete ulazi unutra. Ne pate toliko i ne misle da mi dopuštaju da im uzmem najdragocjenije blago”, dodaje doktor.