Poruka bivše lezbijke pastorima diljem svijeta

Dragi pastori, postoji nešto što vam hitno želim reći. A postoji i nešto što očajno od vas trebam čuti.

Strah me je razmišljati gdje bih danas bila da moj pastor nije bio dovoljno hrabar da mi kaže istinu u vezi s homoseksualnošću, u kojoj sam živjela više od 30 godina. Pastori, iako ste jako zauzeti, molim vas da nađete vremena i pročitate ovu moju poniznu molbu.

Prvo, trebam da mi na iskren i jasan način kažete da je homoseksualnost grijeh. Pokažite mi što Biblija kaže i recite mi da je Riječ Božja vječna i da se s vremenom ne mijenja. Molim vas, nemojte mi reći da o toj temi ne želite govoriti ili da o njoj nemate svoje mišljenje. Jer ako o toj temi ne govorite, mislit ću da je homoseksualnost nešto ispravno i bit ću na putu za vječnost u paklu. Pastori, kad dođem k vama u potrazi za odgovorima, trebam od vas da hrabro govorite istinu u ljubavi. Moje spasenje ovisi o tome.

Dalje, molim vas recite mi da je Isusova smrt na križu bila dovoljna da pokrije svaki grijeh koji sam počinila, uključujući i grijeh homoseksualnosti. Molim Vas da mi kažete da je svaki grijeh, bez obzira koliko se činio malim ili velikim, uvreda Bogu. Ako to ne kažete, osjećat ću kao da će moj grijeh, koji se čini uvredljivijim ili šokantnijim, Bogu biti teže oprostiti od ostalih grijeha, i imat ću pogrešan dojam da je homoseksualnost neoprostiv grijeh. A to nije.

I na kraju, morate mi reći da se trebam pokajati. Molim Vas da mi kažete da istinsko kršćanstvo zahtjeva pravo pokajanje od svih grijeha, uključujući homoseksualnost. A ako pokušam davati izgovore za život u grijehu, nemojte popuštati jer o tome ovisi moja vječna sudbina. I onda – ovo je vrlo važno – recite mi da su Božja sila, oprost i milost više nego dovoljni da živim u apsolutnoj slobodi. Ako ovo ne kažete, mislit ću da je homoseksualnost jedini grijeh za koji Božja sila nije dovoljna. A ona to jest.

Kad sam bila u potrazi za istinom i odgovorima, po prvi puta nakon mnogo godina ušla sam u crkvu, koja je upravo poput vaše. Počela sam ju redovito pohađati te osjećati osudu Duha Svetoga u svom srcu kako sam sve dublje razumijevala što znači biti Kristov sljedbenik.

Smogla sam hrabrosti razgovarati s mojim pastorom i otkriti mu da sam lezbijka, misleći da je to nepromjenjiva činjenica. Kad sam izišla iz pastorovog ureda, imala sam razumijevanje neprolazne istine: homoseksualnost je grijeh. Bog mrzi sav grijeh. Bog me voli. Isus je umro za mene. Morala sam se pokajati od svakog grijeha. Križ je bilo dovoljan da mi se oproste svi grijesi. Božja sila me oslobađa od svih grijeha. Isus je dovoljan, čak i za one koji se bore s homoseksualnošću.

Pastori, govorite istinu, bez obzira koliko ona bila teška, ne mora za posljedicu imati to da ljudi bježe iz crkve. Ja sam živi dokaz! Potpuno sam se odrekla homoseksualnog načina života, odani sam sljedbenik Krista i živim u istini, pobjedi i slobodi svakog dana svog života!

Zauvijek ću biti zahvalna za mog pastora zbog toga što se držao istine Božje riječi, a molim da oni koji pohađaju vaše crkve mogu reći to isto.

Iskreno i ponizno vam zahvaljujem,

Linda Italiano, bivši lezbijka i nanovorođena kršćanka

Prijevod: Aleksandar J.

NAJNOVIJE!