Poruka svim majkama oženjenih sinova (svekrvama)

Drage majke oženjenih sinova, svaki dan primam poruke žena koje su frustrirane odnosom sa svojim svekrvama.

Samo žele da ih svekrve vole i cijene, ali se osjećaju osuđivano i potišteno. Umorne su od kritika, primjedbi, osjećaja manje vrijednosti. Više poruka dobivam od žena koje su frustrirane odnosom sa svojim svekrvama, nego od supruga koje su frustrirane odnosom sa svojim muževima.

Znam da postoje dvije strane svake priče, i da svaka majka želi sve najbolje za svog sina, ali molim vas, pogledajte malo i na njegovu suprugu. Ona će vam tako biti jako zahvalna, a i vaš će sin biti sretniji. On ju je izabrao jer ju voli te želi da ju i vi volite.

Način kako se odnosite prema snahi i svom sinu je jako važan za njihov brak. Imate sposobnost izgrađivati ih ili stvoriti razdor između njih. Iskoristite tu moć kako bi ih ohrabrivali i ojačali svoju vezu s njima.

VIDI OVO: Svekrva je odlučila testirati svoje tri snahe, a rezultati testa nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Vi imate mnogo više iskustva, ali vaša snaha se vjerojatno jako trudi. Ona možda nema savršeno čistu kuću ili ne odgaja djecu na način kako biste vi htjeli, ali se brine za svoju obitelj najbolje što zna. Ona svoju obitelj voli i obožava, a to je najvažnije.

Ohrabrujte ju, dajte joj komplimente, recite joj da je odlična majka i supruga – to će joj jako mnogo značiti. I ne samo to, nego će se osjećati bližom i vama. Tijekom vremena će se početi osjećati kao da može biti opuštena pred vama, kao da ne treba sve pospremiti i srediti prije nego dođete kod nje, kao da može dijeliti svoje probleme s vama. Vaš cilj je da vas vidi kao prijateljicu, a ne kao kritičarku.

Najbolje što možete učiniti za vezu sa svojim sinom jest da razvijete prijateljstvo s njegovom suprugom. On vam to možda ne govori, i možda se tako ne čini, ali on mari za vaše mišljenje. Njega jako usrećuje kada kažete nešto dobro o njegovoj supruzi i kada ju podržavate – jer tada pokazujete da ju cijenite i vidite jednako kao što ju i on cijeli i vidi.

VIDI OVO: BOG IMA PLAN ZA VAŠ ODNOS: 4 stvari koje snaha i svekrva trebaju imati na umu

Molim vas, prestanite s komentarima, suptilnim ili izravnim, kako da bude bolja majka, prestanite ju pokušavati promijeniti. To je posao za Boga. Umjesto toga, nastojte joj biti prijateljica. Svakodnevno se molite za nju. Ponašajte se prema njoj kao što biste se ponašali prema svojoj najboljoj prijateljici.

Budite svekrva kakvu biste vi željeli imati. Pregrizite jezik ako morate i budite puni podrške u svakoj prilici. Vaša veza s njom i s vašim sinom (te veza s vašom budućom unučadi) će zbog toga biti jako blagoslovljena.

Autorica: Tayler Beade; Prijevod: Ida U.; Izvor: Faithit.com

NAJNOVIJE!