Bog zna pravo vrijeme za Njegove blagoslove

Bog vidi naš život od početka do kraja i zna kada smo spremni za nešto. Strpi se, jer blagoslov će doći u Božje vrijeme.

“Sve ima svoje vrijeme. Svaka stvar ima svoje vrijeme pod nebom.” (Propovjednik 3, 1)

Znajući početak i kraj svih stvari, Bog je odredio vrijeme za svaki događaj pod nebom. Prema tome, Božje vrijeme utječe na naše blagoslove.

Ponekad, čini se kao da Bogu treba dugo vremena da nam udijeli svoj blagoslov. Božja Riječ je jasna: “Postojanosti vam uistinu treba da biste vršeći volju Božju zadobili obećano” (Hebrejima 10, 36). Uvjeren sam da ponekad propustimo blagoslov od Boga, jer ne podnosimo čekati Njegovo vrijeme da primimo najbolje za naš život. Strpljenje je jako važno.

Živimo u digitalnom dobu. Živimo u kulturi koja misli da se sve može učiniti klikom miša ili dodirom aplikacije. Ali jedna od najboljih stvari koju možemo učiniti za sebe i svoj život usred ove kulture je naučiti kako čekati na Boga.

Blagoslov će doći u Božje vrijeme

Bog je obećao Abrahamu sina. Ali Abraham se suočio s istim izazovom s kojim se često susrećemo kad prihvaćamo obećanje iz Božje Riječi. Abraham nije znao vrijeme koje je Bog odredio za ispunjenje svog obećanja.

Nakon što su čekali desetljeće i nisu dobili sina, Abraham i njegova neplodna supruga Sara složili su se da Abraham spava sa sluškinjom Hagarom (Postanak 16, 1-3).

Iako je Abraham dobio sina kroz ovu preljubničku aferu, to nije bio Božji plan. Puno godina kasnije Bog je otvorio Sarinu maternicu u devedesetoj godini i blagoslovio Abrahama sa sinom onako kako je i obećao. Izak je bio obećani sin!

Poput Abrahama, jeste li ikada smislili i implementirali svoj vlastiti plan i nazvali ga Božjim planom? Na kraju ste se možda razočarali što požurili i niste čekali na Božje vrijeme. Bog bi zasigurno bolje odgovorio na vašu potrebu.

Razlozi čekanja na vrijeme koje je Bog odredio
Foto: Unsplash

Razlozi čekanja na vrijeme koje je Bog odredio

1. Samo Bog može vidjeti cjelokupnu sliku

Naša je perspektiva često iskrivljena. Mi samo želimo ono što želimo i u vrijeme koje nama odgovara. Ali Božja perspektiva i postupci uvijek su ukorijenjeni u savršenom viđenju cjelokupne slike.

2. Bog čeka, jer Njegovi putevi nisu naši putevi

“Jer misli vaše nisu moje misli i puti moji nisu vaši puti,” riječ je Jahvina. (Izaija 55, 8)

Božji putevi su viši. Vjerujte da ima razlog kada nešto odgađa. Vaše je gledište ograničeno, ali Bog sve vidi i zna. Mudre izreke 3, 5 kažu: “Uzdaj se u Jahvu svim srcem i ne oslanjaj se na vlastiti razbor.”

3. Bog čeka jer želi vidjeti našu vjeru

Odgovorite na Božje kašnjenje s vjerom, a ne sumnjom. Bog jamči žetvu i ona će stići u odgovarajuće vrijeme.

4. Bog odgađa kako bi mogao blagosloviti vaše čekanje

Zato oklijeva Gospod, da vam se smiluje, i zato čeka, da vas pomiluje, jer je Gospod Bog pravde. Blagoslovljeni su svi koji ga čekaju! (Izaija 30, 18)

Oni koji strpljivo čekaju na Boga, bit će blagoslovljeni. Bog će se pobrinuti za vas i pokazati vam svoje suosjećanje dok Ga čekate.

Ukratko, Bog uvijek ima u srcu najbolje za nas. Njegovi odgovori na naše molitve temelje se na toj stvarnosti.

Neka nam ne dozlogrdi činiti dobro: ako ne sustanemo, u svoje ćemo vrijeme žeti! (Galaćanima 6, 9)

PROČITAJTE JOŠ: