Poruka svim vjernicima koji danas ne mogu u crkvu
Foto: Freepik.com

Veliki broj vjernika koji ljube Gospodina danas zbog pandemije koronavirusa ne može u crkvu. U modernoj povijesti tako nešto se još nije dogodilo. Osjećamo se kao da sanjamo noćnu moru iz koje se ne možemo probuditi.

Zar se zbilja ovo događa? Je li moguće da s narodom Božjim danas nećemo moći radosno klicati svome Gospodinu? Zajedno s otkupljenima se nećemo moći diviti veličini Njegovog spasenja? Nećemo moći pristupiti Stolu Gospodnjem, niti sudjelovati u Njegovoj gozbi?

Da, to je naša stvarnost, a i nešto što bi nas trebalo ponukati da u svom domu padnemo na koljena? Nešto što će nas natjerati da u ovo korizmeno vrijeme usporimo i preispitamo svoj odnos s Bogom.

VIDI OVO: Trebaju li se kršćani bojati koronavirusa?

Da zaplačemo nad svim grijesima koje smo ponavljali, ne razmišljajući o posljedicama. Da se sjetimo koliko smo zbog ubrzanosti života zanemarivali Boga i poslušnost Njegovoj Riječi.

Bog nas po ovoj krizi poziva da se ponizimo i preispitamo naš odnos s Njim

Ova kriza nas poziva da vapimo Bogu za našu državu, Europu, ljude diljem svijeta koji godinama ignoriraju Božji poziv na obraćenje. Bog nas po njoj poziva da se ponizimo pred Njegovom moćnom rukom i priznamo grijehe našeg društva, Crkve, svijeta koji tone u nemoral.

Ona nas podsjeća nas na našu neznatnost i ograničenost u odnosu na Boga. Poziva nas da se zapitamo kamo ćemo poslije smrti kojoj u ovom trenutku nitko ne može pobjeći? Poziva nas na složnost i hrabrost da kao nikada prije prionemo uz Gospodina Isusa Krista.

Naš Bog upravlja svime što se događa

Sigurno se u strahu pitate kada će ova pandemija završiti, obzirom na moguće posljedice koje će ostaviti na vaše zdravlje, posao, financije, gubitak najmilijih. No, ohrabrite se, jer vaš Bog još uvijek upravlja svime što se događa. Poznato mu je sve s čime se suočavate. Nikada prije nije vas ostavio. Ni u ovoj krizi te NIJE ZABORAVIO i NEĆE TE NAPUSTITI.

VIDI OVO: Koronavirus će otkriti jednu važnu istinu o vašoj vjeri

Danas Mu se približite, gledajte na Njega, slavite Ga, u svojoj nemoći oslonite sa na Njega. Zajedno s obitelji provedite vrijeme u molitvi. Bez obzira na budućnost i ishod onoga što može donijeti, u Njegovim ste rukama sigurni. Iz njih vas nijedan neprijatelj (pa ni koronavirus) nikada neće oteti.

Nenad Adžić, glavni urednik