NaslovnicaŽivotSnažna poruka za one koji prolaze kroz bolnu situaciju

Snažna poruka za one koji prolaze kroz bolnu situaciju

U nastavku je snažna poruka za one koji prolaze kroz bolnu situaciju. Neka vam je na blagoslov!

Imam kratku poruku za one koji prolaze kroz bolnu situaciju koja ih svladava. Ne govorim onima koji sad uživaju u odmoru od trpljenja, koji nisu ni u kakvoj boli ili žalosti. Hvala Bogu za takva razdoblja mirnog odmora.

Primam mnoga pisma dragih Isusovih sljedbenika koji žive s neopisivom žalošću u raznim kriznim situacijama: razvod, djeca na drogi ili u zatvoru, smrt supružnika. Jedna žena koja silno ljubi Gospodina žalosti se nad smrću svoje troje djece koja su se ugušila u vatri. Jedan pastor je u tuzi zbog svoje žene koja je ostavila njega i djecu zbog ljubavnice. I tako to ide dalje i dalje; mnogi pobožni preopterećeni su žalošću i boli.

Snažna poruka za one koji prolaze kroz bolnu situaciju

Imam poruku za vas koji podnosite žalost, koji tugujete ili živite u boli. U Psalmu 40 David vapi: “Okružiše me nesreće nebrojene … Bilo ti milo, o Jahve, da me izbaviš; Gospodine, u pomoć mi pohitaj” (Ps 40,13-14). “Neka kliču i nek se vesele u tebi svi koji te traže … A ja sam ubog i potrebit, ali Gospodin misli na me. Ti si pomoć moja i izbavitelj moj, Bože moj, ne kasni” (Ps 40,16-17).

Tako sam bio blagoslovljen i utješen ovim jednim retkom u 17. stihu: “Gospodin misli na me.” Zamislite to! Gospodin koji je sve stvorio, Bog ovoga svemira, misli na mene.
Čak i sada, u samom ovom trenutku on misli na vas, u samom trenutku vaše potrebe.

PROČITAJTE: Poruka za sve one koji su na rubu iscrpljenosti, svladani svojom sadašnjom situacijom

Kad je Izrael bio u babilonskom ropstvu, tugujući nad gubitkom domova i obitelji te podnoseći žalost i nevolju, Bog im je poslao riječ po Jeremiji: “Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu” (Jer 29,11). Bog je rekao svome narodu: “Vaše će noćne more završiti. Imam samo dobre misli o vama i ako me budete tražili svim svojim srcem, naći ćete me” (vidi Jer 29,11-13).

Bog nije ljut na vas. Sveti ljudi mogu biti pogođeni nevoljama, dakle, ne kolebajte se u svom pouzdanju u njega. Kad ste pod stresom ili osjećate osamljenost i sažaljenje, pođite na molitvu. Izlijte svoje srce Gospodinu. On misli na vas – i radi za vas.

Autor: David Wilkerson