NaslovnicaVideoPoseban trenutak za blizanke koje su se prvi put susrele godinu dana...

Poseban trenutak za blizanke koje su se prvi put susrele godinu dana nakon rođenja

Blizanke su se prvi put susrele godinu dana nakon rođenja. Pogledajte kako je izgledao taj poseban trenutak.

Daniel i Maria Sparano prije godinu dana poželjeli su dobrodošlicu blizankama Emmi i Nini. Dvije su djevojčice rođene carskim rezom u bolnici Morgan Stanley u New Yorku.

Problemi nakon poroda

Kada su djevojčice rođene, roditelji su se suočili s velikim brigama. Mlađa djevojčica Nina rođena je s rijetkom bolešću koja se zove Pierre Robin sindrom. Između ostalog karakteriziraju je nerazvijena čeljust, rascjep nepca i jezik gurnut u stražnji dio usne šupljine.

Nina je tako prebačena na odjel intenzivne njege pedijatrijske bolnice, gdje je podvrgnuta nekoliko operacija i cjelovitoj rehabilitaciji.

Gotovo godinu dana nakon rođenja, jednojajčane blizanke napokon su se prvi put srele licem u lice. Emma i njezini roditelji napokon su mogli posjetiti njezinu sestru, koja je još uvijek u bolnici. Tijekom tog vremena njezino se zdravstveno stanje poboljšalo i svi se nadaju da će uskoro moći napustiti bolnicu.

Emotivni susret dogodio se ispred bolnice. Dok je Nina odmarala u invalidskim kolicima prilagođenim bolesnoj djeci, Emma je sjedila majci u krilu. POGLEDAJTE U NASTAVKU!

Roditelji nisu mogli suspregnuti emocije na ovom posebnom susretu.

“Čim smo izašli iz bolnice počela sam plakati”, rekla je mama Maria. “Bilo je jako emotivno.”

Bio je to poseban trenutak i za cijeli liječnički tim koji se za to vrijeme brinuo o djevojčici.

Maria je svoju mlađu kćer opisala kao “malu ratnicu” i dodala: “Ona je poput gusjenice koja se polako pretvara u leptira.”