Ova majka na prvi pogled izgleda sretno dok vodi svoje dijete u školu, ali ono što se krije u pozadini ostavlja bez riječi

Majka drži svoje dijete koje vodi u školi. Ne može prestati razmišljati o svim stvarima koje treba učiniti: kupovina namirnica, čišćenje kuće, kuhanje.

Muka joj je od svih ovih zadataka. Ne može dočekati dan kada će njezina kći biti dovoljna odrasla da ide u školu sama. Možda će tada moći provesti neko vrijeme u spa centru ili na plaži sa mužem.

Majka ima i mlađeg sina, koji ne može prestati plakati. Noći su beskrajne i ona samo želi da se malo odmori, čak i ako je u pitanju samo nekoliko sati.

Ipak, pismo koje je ova majka napisala otvara oči:

Po posljednji put

“Od prvog trena kada zagrlite svoju bebu, više nećete biti ista osoba. Možda će vam nedostajati ona osoba od prije. Kada ste imali vremena, slobode. I ništa posebno o čemu biste brinuli.

Upoznat ćete umor kao nikada prije. A dani će vam prolaziti kao da su svi isti, prepuni hranjenja i podrigivanja. Mijenjanja pelena i plakanja. Žalbi i argumenata. Drijemanja ili nedostatka drijemanja.

Djelovat vam kao krug bez kraja. Ali ne zaboravite … Postoji posljednji put za sve.

Doći će dan kada čete posljednji put nahraniti svoje dijete. Kada će vam zaspati u krilu poslije dugog dana. I bit će posljednji put kada ste zagrlili dijete dok spava.

Jednog dana ću ih noseći staviti u krevet. I poslije toga nikada ih više nećete podići na isti način. Jedne večeri prat ćete im kosu u kadi, a već sljedećeg željet će se kupati sami.

Držat će vas za ruku kada prelaze ulicu, a onda vas više nikada neće zamoliti za to.

Ušuljat će se u vašu sobu usred noći kako bi se mazili i odjednom to će biti posljednja noć da su vas probudili. Poljubit vas kad krenu u školu, a sljedećeg dana će vas zamoliti da to više ne radite.

Pročitat ćete im posljednju priču pred spavanje i obrisati im musava usta. Trčat će vam u zagrljaj posljednji put.

Činjenica je da nikada nećete znati kada je taj posljednji put. Dok vrijeme ne prođe. A čak i tada, trebat će vam vremena da to shvatite.

Dakle, dok živite sve te trenutke, zapamtite da postoji samo mali broj njih i kada nestanu, dali biste sve na svijetu ih možete vratiti. ”

Pročitajte ovo divno pismo svaki put kada ste umorni ili očajni. Biti majka je težak posao, ali je i jedinstveno iskustvo prepuno trenutaka koje treba njegovati.

NAJNOVIJE!