Post je moćan: Ove stvari se počnu događati kada počnemo poricati sebe

Post je moćna duhovna disciplina. Nekoliko stvari se počnu događati kada počnemo poricati sami sebe.

Nehemijin brat je došao iz Jude i donio neke loše vijesti. Izraelci koji su živjeli u Jeruzalemu su bili u velikoj nevolji. Čuvši za njihove muke, Nehemija je postio i molio se Gospodinu nekoliko dana. U ovome vremenu otkrio je da Bog želi da Nehemija zamoli za pomoć kralja Perzije.

Post je duhovna disciplina koja nam pomaže da svoju pozornost usmjerimo na Gospodina kako bismo lakše mogli otkriti Njegovu volju i djelovati u skladu s njom.

Ljudi poste na različite načine. Neki se suzdržavaju od hrane. Drugi se suzdržavaju od različitih aktivnosti. Period posta isto tako može varirati. No svaki puta glavni fokus je isti – traženje Gospodina i poznavanje Njegove volje.

VIDI OVO: 9 načina kako kršćani mogu postiti

Nekoliko stvari se počnu događati kada počnemo poricati sami sebe.

Prvo, Duh Sveti će nam omogućiti da možemo zemaljsko staviti na stranu. Odnosi, posao i zadovoljstva – sve to će u nama postati manje važno jer ćemo svoje umove usredotočiti na Gospodina i Njegovu svrhu.

Drugo, naša pozornost će se prebaciti s nas na Gospodina. Razmišljanje će biti jasnije, a naša sposobnost da razumijemo Božje planove će biti izoštrena jer nas neće ometati druge stvari.

Treće, Gospodin će vrlo vjerojatno učiniti neku vrstu duhovnog pospremanja u našim životima. Njegov Duh će nas osvjedočiti o našim grešnim ponašanjima i stanju. Nakon priznavanja grijeha, oprostiti će nam i očistiti će nas od njih. (1. Ivanova 1, 9)

Kada se suočimo s neočekivanim vijestima, slično kao Nehemija i nas može zadesiti emocionalna kriza. On je mudro potražio Gospodina kroz post i molitvu. Ova moćna praksa i nama može pomoći kako bismo jasno čuli našeg nebeskog Oca koji zna najbolji način za svaku situaciju.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJE!