Postoje stvari koje čovjek nikada ne može postići, mora ih dati Bog!

Ako je ikada jedan kršćanin trebao staviti svoje pouzdanje u Isusa, to je sada. Ako su se ikada naša nastojanja u području službe povećala i umnožila, onda bi to trebalo biti u ova opasna vremena. Ako je ikada jedno dijete Božje trebalo pjevati pjesme hvale i slave, sada je vrijeme kad srce svijeta krvari jer je, vjerujte mi, jedini odgovor na vaše pitanje i rješenje vašega problema Isus.

Namjera ove poruke je uvjeriti vas, ako uspijem uz pomoć Duha Svetoga, da donesete sva svoja bremena i kušnje, sve svoje probleme i brige, te ih položite do nogu Sina Božjega. Bacite sve svoje brige na njega jer on se brine za vas.

Trebamo se sjetiti da postoje neke stvari koje se nikada ne mogu izvršiti ljudskim trudom. Postoje stvari koje čovjek nikada ne može postići, mora ih dati Bog. Zbog toga su za nas na nadahnutim stranicama Knjige sačuvana obećanja Gospodnja. Bog nas je htio uvjeriti da će on stajati pod svakom sjenkom, voljan i spreman dati nam one stvari koje jedino on može osigurati.

Uzmimo, primjerice, divnu milost zvanu vjera. Zašto bismo se borili i uzdisali da je postignemo kad nas Biblija uči da je jedino Bog može dati? Istražite staru Knjigu od korice do korice i nećete naći nijedno mjesto gdje je vjera bila izvedena, ona je bila dar Božji ili plod Duha. U osnovi oba su isto, jer moramo se sjetiti da je Duh Sveti nazočnost Božja u trećoj osobi Trojstva. Nitko na zemlji ne može postići vjeru vježbanjem volje ili mučnim postizanjem rješenja. Dok ne stigne trenutak kad je milosrdni Bog poželi dati, naše su borbe uzaludne.

Autor: Charles S. Price

NAJNOVIJE!