Postoji svrha u tome zašto te je Bog stvorio i zašto ti je nešto dao

Jedna od životnih muka koje sami sebi stvaramo pokušaj je da budemo ono što nikada nismo trebali biti.

Svatko je jedinstveno Božje stvorenje. Kao što je netko rekao: “Nakon što nas je stvorio, Bog je bacio kalup.” Njegova namjera nikad nije bila da ga pokušamo promijeniti.

Maxwell Maltz napisao je: “Ti kao osoba ne natječeš se ni s jednom drugom osobom jednostavno zato jer nema na zemlji druge osobe kao što si ti ili tvoje određene vrste. Ti si individua. Jedinstven si. Ti nisi ‘kao’ nijedna druga osoba i nikad ne možeš postati ‘kao’ nijedna druga osoba. Od tebe se ne ‘očekuje’ da budeš kao neka druga osoba i od nijedne druge osobe ne ‘očekuje’ se da bude kao ti.”

“Bog nije stvorio uzorak osobe i na neki način obilježio tu osobu rekavši ‘to je to’. On je svakog čovjeka učinio osebujnim i jedinstvenim, isto tako kao što je svaku pahulju učinio osebujnom i jedinstvenom.”

Svatko od nas produkt je Božje mudrosti i ljubavi. Stvorivši nas ovakvima kakvi jesmo, on je točno znao što čini. Naš izgled, naša inteligencija i naši talenti predstavljaju njegovo najbolje za nas. Svatko s bezgraničnim znanjem i bezgraničnom ljubavlju učinio bi isto.

Stoga htjeti biti netko drugi, uvreda je za Boga. To sugerira da je on napravio pogrešku ili da nam je uskratio nešto što bi za nas bilo dobro.

Žudjeti da budemo kao netko drugi, uzaludno je. Postoji svrha u tome zašto nas je Bog stvorio i zašto nam je nešto dao. Naravno, mi možemo oponašati tuđe vrline, ali ono o čemu ovdje razmišljamo je ono što mi jesmo kao Božje stvorenje.

VIDI OVO: Božji planovi za vas počeli su prije nego što ste rođeni

Ako kroz život idemo nezadovoljni s onim kako nas je Bog oblikovao za ovaj život, paralizirat će nas osjećaj inferiornosti. Ali ne radi se o pitanju inferiornosti. Mi nismo inferiorni – jedino osebujni i jedinstveni.

Pokušaj da budemo netko drugi, osuđen je na neuspjeh. Jednako je nezamisliv kao i pokušaj malog prsta da obavlja funkciju srca. Bog tako nije zamislio i to neće uspjeti.

Ispravan stav je zajedno s apostolom Pavlom reći: “No milošću Božjom jesam što jesam” (1. Korinćanima 15,10). Trebali bismo se radovati u onome što jesmo kao odraz jasne Božje zamisli i odlučiti da ono što jesmo i što imamo do kraja koristimo za njegovu slavu. Ima mnogo stvari koje nećemo moći učiniti, ali ima stvari koje mi možemo, a drugi ne mogu učiniti.

Autor: William MacDonald

NAJNOVIJE!