Potpuni stranac spasio život bebi čije je krvarenje otkrilo tešku dijagnozu

Potpuni stranac je postao donor bebi te joj tako spasio život. Krvarenje koje se pojavilo u stolici i nosu je otkrilo tešku dijagnozu. 

Kada su nam djeca bolesna mi želimo učiniti sve što želimo kako bismo im pomogli. No, život jednog para iz Engleske okrenut je naglavačke nakon što je njihovoj bebi dijagnosticirana rijetka bolest. 

Georgie i Andrew primijetili su da nešto nije u redu s njihovim sinom Danielom. Imao je krv u stolici te mu je često krvario nos. 

Dijagnosticiran mu je Wiskott-Aldrich sindrom kada je imao samo 10 tjedana. Taj sindrom uzrokuje imunodeficijenciju i simptome koje je Daniel već imao. Roditeljima je rečeno da mu je potrebno presađivanje matičnih stanica dok ne napuni dvije godine ili će umrijeti. 

„Mnogo smo puta pomislili da će umrijeti. Čak smo ga krstili u bolnici jer stvari nisu izgledali dobro“, rekla je Georgie, „Imao je najozbiljniji oblik sindroma te nam je rečeno da će trebati presađivanje matičnih stanica“. 

Kada je prvi put primljen u bolnicu imao je samo 3 tjedna, a liječnici su mislili da ima leukemiju, no nakon što se oporavio od sepse, otkrili su da to nije slučaj. 

VIDI OVO: Kako zaustaviti krvarenje? Ovih 6 metoda će vam pomoći

„Pedijatri su tada rekli da je možda riječ o Wiskott-Aldrichovom sindromu za koji nikada nisam čula. Nakon operacije bruha, stigla je potvrda“, rekla je Georgie. 

"I knew there was something wrong with my baby."

Objavljuje Mirror MumsČetvrtak, 1. listopada 2020.

Dodala je: „Unutar 24 sata od početnog testiranja, imao je dijagnozu, a liječnici su počeli pričati s nama o transplantaciji matičnih stanica. Sve se brzo dogodilo. Liječnici su bili zabrinuti da će ga ozbiljno krvarenje ubiti“. 

Čekali su 12 dugih tjedana prije nego su dobili vijest da je pronađen donor. 

„Bili smo sretni što se sve brzo odvilo. Prvo mu je transplantacija odgađana tri puta. Prvi i drugi put nije bio u dobrom stanju za operaciju, a treći je put odgođena zbog koronavirusa“, podijelila je Georgie, „Nevjerojatno je kako je anonimni donor spasio njegov život. Bez te osobe Daniel bi preminuo. Dobio je drugu priliku za život“. 

Sada obitelj živi dan po dan te se nadaju da će unutar dvije godine Daniel moći normalno živjeti. 

Obitelj također potiče druge da budu donori jer time mogu spasiti nečiji život.