Jesu li potresi znak posljednjeg vremena?

Jesu li potresi znak posljednjeg vremena, predskazuju li skori Isusov dolazak? Evo nekoliko mogućih svrha potresa otkrivenih u Bibliji:

Potresi su Božji strpljivi pozivi na pokajanje.

“Ne kasni Gospodin ispuniti obećanje, kako ga neki sporim smatraju, nego je strpljiv prema vama jer neće da tko propadne, nego hoće da svi prispiju k obraćenju.” (2. Petrova 3, 9).

Potresi posljednjeg vremena u knjizi Otkrivenja upozoravaju ljude ljude koji poriču Isusa Krista da dolazi dan kad će nevjernici povikati na planine i stijene: “Padnite na nas i sakrijte nas od lica Onoga koji sjedi na prijestolju i od srdžbe Jaganjčeve.” (Otkrivenje 6,16).

Potresi posljednjeg vremena u Mateju 24, 7-8 se mogu tumačiti kao “početak porođajnih bolova.”

”Narod će ustati protiv naroda i kraljevstvo protiv kraljevstva; bit će gladi i potresa po raznim mjestima. Ali sve je to samo početak trudova.” (Mt 24, 7-8)

Potresi su poziv ovom svijetu da će se Božje kraljevstvo uskoro doći; zato budite budni i pripremite se za susret s Isusom Kristom.

VIDI OVO: 10 sigurnih znakova posljednjeg vremena

Potresi su poruka svijetu da je život više od našeg fizičkog posjeda

“Jahve dao, Jahve oduzeo!” (Job 1, 21). Poruka za cijeli svijet je da je život više od našeg fizičkog posjeda – život je dar od Boga (Luka 12, 20) i pripada njemu. On ga stvara i daje te ga uzima po Svojoj volji. Veliki je dar naučiti ovu istinu i posvetiti svoj život Stvoritelju i Spasitelju, a ne ignorirati Ga dok ne bude prekasno.

Potres otkriva Božju veličinu i snagu

Ovo je veliki dar budući da je “strah Gospodnji početak mudrosti” (Izreke 9, 10). Prirodne katastrofe i patnje koje slijede ili nas odvraćaju od Boga ili nas približavaju Njemu.

Strah od potresa može dovesti do zdravog straha od Boga koji uključuje pobožno strahopoštovanje i poslušnost

Patnja i bol koji proizlaze potresa neusporedivi su s vječnim patnjama onih koji odbacuju Krista (Matej 8, 12; Matej 25, 46; Ivan 5, 29; Rimljanima 2,  8-9; Otkrivenje 20, 11-15).

VIDI OVO: Potresi diljem svijeta: što se to događa?

Potresi služe kao upozorenje i predskazanje vječne patnje koja može privući našu pozornost i potaknuti nas na obraćenje Bogu.

Kad vam se zemlja trese pod nogama, nastaje dramatičan osjećaj da nema mjesta za bijeg. U većini prirodnih katastrofa zemlja je jedina stvar koja stoji čvrsto kad bjesne vjetrovi i poplave. Ali kamo se okrenuti kad sama zemlja nije sigurna? Odgovor: Prema Bogu!

NAJNOVIJE!