Potresna snimka policajaca kako spašavaju oteto dijete (6) izašla je u javnost

Snimka policajaca kako spašavaju oteto dijete je izašla u javnost. Policija i građani pomogli su spasiti život 6-godišnje djevojčice koja je 2.7. oteta u Kentuckyju. 

Djevojčica je vozila svoj bicikl kada ju je ugledao 40-godišnji Robby Wildt te je odlučio učiniti nezamislivo. Kasnije je rekao policiji da je „vidio žrtvu kako se igra vani blizu ulice, napravio krug ulicom i uzeo ju pokraj ceste.“ 

Stanari koji su svjedočili tom događaju odmah su povali policiju i prijavili što se dogodilo. Policiji su uspjeli dati detaljan opis zločinca i registarske tablice, a jedna je osoba u privatnom automobilu počela slijediti zločinca. 

Policija je brzo reagirala te su poslali K-9 jedinicu kao i helikopter. Dijete je za to vrijeme u automobilu plakalo zbog stresa, a Wild je rekao da ju je pokušao utješiti prije nego je „odlučio da je znao da je učinio nešto loše.“ 

Wildt se vratio na mjesto s kojeg je uzeo djevojčicu nadajući se da će ju vratiti te se osjećao uplašeno da joj nije naudio. Policajac Joe Keeling, koji je bio na tom području, ga je uočio i odmah ga je zaustavio. 

VIDI OVO: Naoružani otmičar je ušao u automobil, a dječakova reakcija je zadivila policiju

Uskoro je došao i policajac Jason Burba te je prišao automobilu sumnjivca, zamolio putnika da otvori vrata, no kada mu je drugi policajac rekao da je unutra možda oteta djevojčica, policajac je odmah promijenio način govora. 

„Bok“, rekao je suosjećajno, „U redu je. Dođi ovdje. Sve je u redu.“ Djevojčica je jecala i plakala.

„Želim svog tatu“, vikala je. 

Zahvaljujući brzoj reakciji policije i građana, djevojčica je spašena u manje od sat vremena. 

„Na svu sreću, cijeli je incident trajao oko 30 minuta zbog brze reakcije zajednice i policije“, rekle su vlasti. 

Ovaj događaj podsjetnik je roditeljima da uče svoju djecu da budu svjesna svoje okoline i stranaca. Wildt je izjavio da se osjeća loše zbog svog djela i da zna da je to što je učinio vrlo loše. Trenutno je u pritvoru te je optužen za ubojstvo, a uvjetno može biti pušten za milijun dolara.