Poznati pastor (30) počinio samoubojstvo

Poznati američki pastor Jarrid Wilson (30) počinio je samoubojstvo u ponedjeljak navečer. Njegove tekstove smo rado prevodili i objavljivali na našem portalu. 

Pobožni suprug i otac dvoje djece bio je poznat po svom strastvenom propovijedanju, srcu sluge i zalaganju za mentalno bolesne.

Zapravo, Wilson je osnivač Anthem of Hope, organizacije utemeljene na vjeri za one koje se bore s depresijom, tjeskobama, ovisnostima i suicidnim mislima.

Tragične vijesti o Wilsonovoj preranoj smrti stigle su na Dan svijesti o samoubojstvu (10. rujna).

https://www.instagram.com/p/B0enkzeAt-5/?utm_source=ig_embed

VIDI OVO: Jesu li kršćani koji počine samoubojstvo osuđeni na pakao?

U skladu sa svojom strašću da razbije stigmu oko mentalnog zdravlja, Wilson je često govorio o svojim vlastitim borbama s depresijom na profilima društvenih mreža.

Kasnije tog popodneva pastor Wilson je napisao tešku istinu o stvarnosti borbe s kojom se suočava, navodeći da iako Isus nije uvijek “lijek”, on je uvijek “utješitelj” i “suputnik”.

“Voljeti Isusa ne liječi uvijek samoubilačke misli”, napisao je Wilson. „Voljeti Isusa ne liječi uvijek depresiju. Voljeti Isusa ne liječi uvijek PTSP. Voljeti Isusa ne liječi uvijek anksioznost. Ali to ne znači da nam Isus ne nudi društvo i utjehu. UVIJEK to čini.”, napisao je pokojni 30-godišnji pastor.