Angie je majka čiji sin Jason treba transplantaciju bubrega. Međutim, na bubreg se čeka i godinama. Ova se požrtvovna majka molila za svog sina, a odgovor je stigao na vrlo neobičan način.

Jason se rodio s kongenitalnim nefrotskim sindromom i bubrezima koji su otkazivali. Prošao je kroz nekoliko operacija. Uklonjena su mu oba bubrega, prošao je dijalizu, pa transplantaciju bubrega 2004. Prvi je puta Angie donirala bubreg.

Nakon toga Jason je ponovno morao na novu transplantaciju zbog raka mozga. Iako ovakve situacije mogu učiniti da ljudi jednostavno emotivno otupe ili odustanu, cijela se obitelj pouzdavala u Boga.

Angie je prije nekoliko godina pokrenula internetsku stranicu preko koje objavljuje Jasonov napredak. Među posljednjim je objavama bila i molba za mogućim donorima bubrega.

https://www.facebook.com/angie.flanary/posts/10222718075009395

Ovu je objavu vidjela Taylor, Angiena kći iz prethodne veze s kojom je izgubila kontakt. Taylor je zapravo bila u vojsci, tisuće kilometara daleko od kuće, no osjećala je da je poruka namijenjena njoj i da ju Bog potiče da pomogne obitelji. „Rekla je da će se testirati je li kompatibilna kao donor, jer u srcu i duši zna da je kompatibilna s Jasonom“, objasnila je Angie. „Osjećala je ogroman mir da će Bog preko nje pokazati svoje čudo i ozdraviti Jasona“, dodala je.

VIDI OVO: Mladić smršavio 30 kilograma kako bi bratu blizancu donirao bubreg

I zaista, pokazalo se da su kompatibilni za transplantaciju. U roku od 24 sata, Taylor je bila kod kuće na pripremama za operaciju. 

Donor bubrega
Foto: Facebook

Međutim, ispostavio se jedan problem. Ženski su bubrezi manji od muških, zbog čega nije moglo biti operacije. Ipak, liječnici su odlučili provjeriti i ustvrdili su da je Taylorin bubreg neobično velik, taman da odgovara Jasonu.

Kada su im sve lađe potonule i kada su mislili da neće ništa biti od čudesnog događaja, Taylor se na kućnim vratima pojavila s tortom i s dobrim vijestima. Na tortu je napisala „volim te sa svojim velikim bubregom“.

„Recite mi ovo nije čudo!“ uskliknula je mama Angie. „Malo je reći da je ‘Bog dobar’. On zaslužuje puno više hvale od ovoga“ rekla je.

Sve je spremno za operaciju i ispostavilo se da je Taylor savršeni donor za Jasona, sada samo čekaju datum.

Objavljuje Angie Flanary u Četvrtak, 24. rujna 2020.