NaslovnicaŽivot4 pravila za radostan život

4 pravila za radostan život

Nešto najiskrenije što nekome možemo poželjeti je da bude radostan. Donosimo 4 pravila za radostan život.

S pravom vjerujemo da, bilo da smo mladi ili stari, bogati ili siromašni, radost predstavlja nešto što nam je od životne važnosti. Volio bih s vama podijeliti četiri osnovna pravila koja će doprinijeti vašoj radosti ako ih redovno primjenjujete.

4 pravila za radostan život

1. Živite “duhovni” život

Neka vaši prioriteti budu ispravni, znajući da život po principu “zadovoljstva” na kraju vodi u samouništenje. Ako se trudite da u svakodnevnom životu ispunjavate Božju volju, postavit ćete ispravno svoje prioritete i oni će biti utemeljeni na čvrstim osnovama.

2. Živite dan za dan

Ljudi sebi uništavaju radost usmjeravajući svoju energiju na buduće probleme. Bog nam je obećao da će nam dati sve što nam je potrebno za svaki dan. Stoga, uživajte u radosti koju imate danas i ne trošite je na brigu za sutra. Također, imajte na umu da se vrlo malo naših strahova i briga ikada ostvari.

3. Ne radite protiv svoje savjesti

Činjenje loših stvari nas uvijek povredi. Bez obzira koliko to malo bilo, bez obzira što drugi kažu, bez obzira kakva opravdanja imali ili nemali za činjenje nečeg lošeg, kada zgriješimo, povređujemo vlastitu savjest, a to boli! Imajte čist račun s vašim nebeskim Ocem. Obraćajte Mu se u molitvi svakodnevno da biste se oslobodili grižnje savjesti. Odlazite na spavanje mirne savjesti i bit ćete radosni – nema radosti bez mira u srcu!

PROČITAJTE: 6 ubojica istinske radosti u čovjeku: Što je uzrok vašem gubitku životne radosti?

4. Očistite svoj um od prethodnih neuspjeha

Ništa ne uništava trenutke radosti kao krivica iz prošlosti. O čemu god se radilo – laganju, nevjeri, razvodu, nasilju, kukavičluku … – sjetite se da vam je Bog oprostio, a zajedno s oproštenjem dao vam je i pravo da opet budete radosni. Izgubljeni sin je protratio čitavo nasljedstvo, svoj život, svoju veru, pa ipak, kada se vratio kući, otac ga je primio raširenih ruku, vratio mu prava koja je ranije imao kao njegov sin i nasljednik, uključujući i pravo da ponovo bude radostan. Praštanje vraća osmijeh na naše lice!

Autor: Mike Mazzalongo; Izvor: bibletalk.tv