Preminula je nakon poroda, a njezina posljednja želja je spasila 12 ljudi

Liječnici će s njezinim organima spasiti dvanaest pacijenata koji čekaju na transplantaciju.

Kathleen Thorson iz američke savezne države Oregon, bila je majka četvero mališana. Svoje četvrto dijete donijela je na svijet krajem prošle godine i samo pet dana nakon vratila se u bolnicu uslijed intracerebralnog hematoma.

Liječnici joj nisu mogli pomoći

Usprkos nizu operacija, stanje joj se pogoršalo. Na kraju nije postojalo ništa što su liječnici mogli učiniti da joj pomognu.

U skladu s njenim željama da daruje svoje organe, liječnici će spasiti dvanaest pacijenata koji čekaju na transplantaciju. Neki od njih čekaju na presađivanje srca i pluća.

VIDI OVO: Majka heroj preminula nakon što je spasila svojih petero djece iz požara

“Kao što znate, Kathleenina smrt je bila nezamislivo težak udarac svima koji su joj bili bliski, a pogotovo njenom divnom suprugu Jesseju. Bila je žena koja se radovala blagodatima života. Saznali smo da će, u skladu s njenim vlastitim željama, njeni organi biti donirani. Medicinska sestra priznala je Jesseju da je njegova supruga jedna u milijun donora organa ovakvog značaja”, priopćio je Richard Stubbs, tvorac obiteljske stranice Thorsonovih internetskoj stranici za prikupljanje donacija GoFundMe.com.

Njihova će stranica nastaviti prikupljati donacije kojima će se pokriti troškovi liječničke njege novorođenčeta. Thorsonovima je već priloženo skoro 120 tisuća dolara, prenosi Index.

VIDI OVO: Majka (27) preminula nakon što je pristala na carski rez da spasi bebu

Ostavila je voljenog muža i četvero djece, no spasila je živote 12 ljudi

Na ovu potresnu priču nije ostala imuna ni američka glumica Kristen Bell koja je na svom Instagram profilu podijelila sliku obitelji Thorson nakon Kathleenog porođaja, otkrivši da im poklanja godišnju zalihu pelena i vlažnih maramica za bebe.

https://www.instagram.com/p/B7l_iZGJGQ8/?utm_source=ig_embed

Kathleen Thorson je za sobom ostavila voljenog muža Jesseja i djecu Dannyja, Grace, Jamesa i Teddyja.