Prestrašeni ili puni pouzdanja?

„Tako i Krist: jednom se prinese da grijehe mnogih ponèse, a drugi će se put – bez obzira na grijeh – ukazati onima koji ga iščekuju sebi na spasenje.“ (Hebrejima 9, 28).

Zamislite da Isus danas dođe na ručak u vaš dom. Pošalje poruku prvo 10 minuta ranije, pa onda 5 minuta ranije, a onda parkira pred vaš dom.

Biste li ga prihvatili s uzbuđenjem? Ili bi sama pomisao na Njegov dolazak uzrokovala strah u vama? Mislim da se sve svodi na vaš odnos s Bogom.

Ako hodate s Bogom, nećete se bojati Kristovog ponovnog dolaska.

Sjetite se kada ste bili dijete i vaša je majka govorila one prijeteće riječi: „Samo čekaj da ti tata dođe kući“? Sjetite se kako ste se osjećali kada biste vidjeli tatu kako dolazi. S druge pak strane, ako niste napravili ništa loše, niste se imali čega bojati.

VIDI OVO: 10 stvari koje trebate znati o drugom Kristovom dolasku

Na isti način vaša reakcija na ponovni Kristov dolazak pokazuje kako duhovno stojite.

Ako smo s Gospodinom sve riješili, možemo zajedno s apostolom Ivanom reći „Amen! Dođi, Gospodine Isuse!“ (Otkrivenje 22, 20). Ali ako s Gospodinom nismo na čistome, vjerojatno nećemo to reći.

Ako zaista vjerujemo da će se Isus vratiti, to bi trebalo utjecati na naš život. Na primjer, kada negdje idete pitajte se ovo pitanje: mjesto na koje idem, ljudi s kojima se družim, ono što ću napraviti, hoće li me zbog toga biti sramota ako se Krist vrati?

Ako je odgovor na ovo „da“, onda promijenite svoje planove.

VIDI OVO: Kristov dolazak je zapanjujuće blizu

Hebrejima 9, 28 nam kaže da će se Krist „drugi put – bez obzira na grijeh – ukazati onima koji ga iščekuju sebi na spasenje.“

Trebamo živjeti na onaj način koji nam omogućuje da smo stalno spremni za Njegov neminovan dolazak. Ne samo da trebamo biti sretni zbog Njegovog ponovnog dolaska, nego ga trebamo željno iščekivati.

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Harvest.org