Previše brineš Isusove riječi
Foto: Woman photo created by rawpixel.com - www.freepik.com

Uznemiruješ se i brineš za previše stvari? Isus ima riječi za vas kao što ih je imao i za Martu. 

“Marta, Marta! Brineš se i uznemiruješ za mnogo, a jedno je potrebno. A Marija je izabrala dobar dio koji joj se neće oduzeti.” (Luka 10,41.42)

Marija je mirno sjedila do Isusovih nogu i slušala njegovu riječ. Marta je bila uzrujana i smušena u svom služenju te je zamjerala Mariji što se i ona nije prihvatila posla da joj pomogne.

Gospodin Isus nije opomenuo Martu zbog njenog služenja, već zbog duha u kojem je služila. Osim toga, postoji naznaka da je Marta imala pogrešne prioritete: nije trebala službu postaviti iznad štovanja.

Mnogi brinu poput Marte

Mnogi od nas su poput Marte: izvršitelji koji bi radije činili, nego sjedili. Hvalimo se kako smo organizirani, efikasni, sposobni izvršiti stvari. Tako smo zaokupljeni svojim radom da nam jutarnje biblijsko čitanje prekidaju misli o šezdeset drugih stvari koje treba obaviti.

PROČITAJTE: 7 obećanja koja Isus daje kako bi nas oslobodio od zabrinutosti i tjeskobe

Naše molitve izgovaraju se u žurbi dok naš um luta od jednog do drugog kraja smišljajući planove za taj dan. Lako negodujemo kada drugi ne zgrabe ubrus i nisu od pomoći. Mislimo da svatko mora činiti isto što i mi.

Ima i onih koji su kao Marija

Onda ima onih koji su kao Marija. Oni su zaljubljenici. Njihovi životi pokazuju ljubav za druge. Njima su važniji ljudi od lonaca i zdjela. Posebno je jedna Osoba predmet njihove ljubavi. Oni nisu lijeni iako se nama Martama može činiti da je tako. Stvar je u tome da imaju drugačije prioritete.

Pa i nama samima draža je osoba koja je topla i puna ljubavi, nego ona koja je vješta i uspješna, ali hladna. Naše srce osvojit će dijete koje nas obaspe poljupcima i zagrljajima više nego dijete koje je zauzeto svojim igračkama i osobito nas ne zamjećuje.

Netko je dobro rekao da je Bog više zainteresiran za naše štovanje, nego za službu – nebeski Ženik prosi Nevjestu, ne unajmljuje sluškinju.

PROČITAJTE: NE BRINITE: Bog je Bog, vi niste!

Krist nikada nije tražio tako revnostan rad koji ne ostavlja vremena sjesti mu do nogu. Strpljivo iščekivanje on često smatra najpotpunijom službom.

Marija je izabrala onaj dobar dio koji joj se neće oduzeti. Učinimo svi tako!

Autor: William MacDonald