Preživio je koronavirus i ima poruku za sve: Ovako izgleda bolest

Leon Chase, montažer iz New Yorka opisao je na društvenim mrežama simptome koronavirusa koji mu je dijagnosticiran 17. ožujka.

Leon ima 47 godina, dobrog je zdravlja i bez ikakvih kroničnih bolesti, te su prognoze liječnika vrlo optimistične, a evo kako se zarazio koronavirusom i kakve je simptome osjetio.

– Čvrsto vjerujem da sam virusu bio izložen 3. ožujka. Saznao sam da je razvodnik u kazalištu na Broadwayu pozitivan na virus, a ja sam tih dana išao u kazalište. Zbog mogućeg direktnog kontakta, uz činjenicu da sam imao simptome, a test na gripu je bio negativan, uputili su me na test za COVID-19. Tako procedura testiranja ide u New Yorku. Uglavnom, 3. ožujka išao sam u kazalište, a oko tjedan dana kasnije pojavili su se simptomi. Službenu potvrdu koronavirusa dobio sam 17. ožujka.

VIDI OVO: Doktor otkrio 10 mitova o koronavirusu: Pamet u glavu!

Koronavirus je kao najgora gripa

Koronavirus je kao najgora gripa, tako bih ga opisao. Intenzivna groznica zbog koje vam zubi nekontrolirano cvokoću. Imao sam nevjerojatnu sreću da mi temperatura nije skakala preko 38,8 ali i pored toga, osjećao sam se kao da gorim. Strašna slabost zbog koje mi je bilo teško i da se pridignem također mi je bila veliki problem. Nekoliko dana kasnije, krenuo je uporan suh kašalj. Opet ponavljam, sretan sam jer nisam imao bolove u grudima niti probleme s disanjem. Da sam ih imao, bio bih hospitaliziran.

Hey New York! Just a friendly reminder that, for every official case you hear about, there are MANY more of us who have…

Objavljuje Leon ChasePetak, 13. ožujka 2020.

Nemam nikakav apetit, a inače dosta jedem. Tek u posljednjih par dana uspjevam natjerati sebe da stavim nešto u usta i ružno mi je sve što pojedem. Jedem vrlo malo i na silu.

Ovaj virus je jako gadan, ne žalite se zaraziti

Uspeo sam simptome koliko-toliko držati pod kontrolom lijekovima za prehladu, ali najgore mi je što nemam snage ni za što osim da ležim i kašljem.

VIDI OVO: Zaražena majka uputila upozoravajuću poruku cijelom svijetu

Ja sam lakši slučaj i imam mnogo sreće što nije bilo nikakvih komplikacija. Liječnici vjeruju kako naredni tjedni biti bez ikakvih simptoma. Ali vjerujte mi, ovaj virus je jako gadan. Ne želite se zaraziti. Velike su šanse da ga većina vas nosi, a da nema neke teže simptome. Zato ostajte kod kuća da ga ne širite dalje – ja sam ga imao tjedan dana prije nego što sam osjetio prve simptome – zaključuje on.

NAJNOVIJE!