Približi se Bogu: On ti želi oprostiti, pomoći, blagosloviti te

Približi se Bogu: On ti želi oprostiti, pomoći, blagosloviti te

Svakodnevno se trebamo približavati Bogu u molitvi, vjerujući da će On ispuniti svoju Riječ i približiti se nama, te nam oprostiti grijehe, ojačati nas i pomoći u našim potrebama.

“Približite se Bogu i On će se približiti vama.” (Jakovljeva 4,8)

Koliko se mi više približavamo Bogu, toliko se On više nama rado otkriva. Kada se izgubljeni sin vraćao svome ocu, otac mu je trčao u susret. Kada se golubica vratila u korablju, Noa je ispružio ruku da bi je uzeo k sebi. Kada supruga dolazi naći utjehu kod svog muža i savjet koji joj je potreban, on ide k njoj pun ljubavi. Dođi i ti i približi se Bogu koji te prihvaća u svojoj milosti, jer On sam ti dolazi u susret.

Jeste li obratili pozornost na stih iz Izaije 58,9: “Tad ćeš ti pozvati i Gospod će odgovoriti, ti ćeš dozivati a on će reći: ‘Evo me!'” Čini se da Bog ovdje želi biti na raspolaganju Njegovim izabranicima, odgovarajući: “Evo me!”, kao da hoće reći: “Što mi imaš reći? Što mogu učiniti za tebe? Evo me, spreman sam blagosloviti te”.

PROČITAJTE: Zašto trebamo Isusa svaki dan?

Zašto da se dvoumimo u približavanju Njemu? Bog je spreman oprostiti nam i blagosloviti nas, utješiti, pomoći, ojačati nas i izbaviti. Naša najveća briga neka bude da se približimo Njemu. Čineći tako, mi smo sve napravili.

Ako se približimo ljudima, vidjet ćemo ih možda umornima od nas dosadnih, i ostavit će nas. Ali, ako tražimo samo Boga, On nikad neće promijeniti svoj stav prema nama. On će nam prići sve bliže i bliže, u potpunom zajedništvu, koje je puno sreće i radosti.

Autor: Charles H. Spurgeon