Priča dječaka (10) koji živi sam rastopila je srca cijelog svijeta

Priča 10-godišnjeg dječaka iz Vijetnama koji živi sam i radi na polju po cijeli dan rastopila je srca milijuna ljudi diljem svijeta.

Dirljiva priča o dječaku (10) iz ruralnog Vijetnama koji odbija biti posvojen nakon što je izgubio cijelu obitelj, živi sam i radi na polju cijeli dan, rastopila je srca milijuna diljem svijeta.

Dok se većina 10-godišnjaka nema o čemu brinuti, osim ići u školu i uživati u djetinjstvu, Dang Van Khuyen provodi dane radeći na poljima koja okružuju njegov skromni dan u zabačenom selu u Vijetnamu, prenosi Oddity Central.

– Sadim povrće i tražim bilo što jestivo čime bi si mogao ispuniti želudac – kazao je novinarima.

Život mu nikad nije bio lak. Majku je izgubio dok je bio jako malen i morao je živjeti s bakom dok je otac pokušao pronaći posao u građevinarstvu.

VIDI OVO: Djevojčicu rođenu bez ruku je majka napustila, no Bog čini nešto divno

Situacija se dramatično pogoršala nakon što je njegov otac umro u nesreći na poslu, a baka se ponovno udala u drugom selu. Nedugo zatim je umrla, a tada je ostao bez ikakve podrške.

Cậu bé 10 tuổi sống một mình bơ vơ nơi rẻo cao

Cậu bé 10 tuổi sống một mình bơ vơ nơi rẻo caoMọi sự giúp đỡ cho hoàn cảnh của em qua link: https://laodong.vn/tam-long-vang/ld2109-cau-be-mo-coi-song-bo-vo-noi-reo-cao-mot-san-an-tung-bua-768795.ldoBố bỏ đi làm xa khi em mới được 2 tuổi, lúc lên 4 tuổi, mẹ lại bỏ đi lấy chồng để em sống với bà nội. Trớ trêu thay năm 2018 bà nội cũng bỏ em đi theo người khác. Kể từ đó, cậu bé 10 tuổi sống lủi thủi một mình trong ngôi nhà tranh với hàng nghìn khe hở lạnh thấu trời. Đau thương chưa dứt thì cách đây 10 ngày, người bố mà em còn không nhớ mặt đã mất trong một vụ tai nạn trên Lạng Sơn. Hoàn cảnh éo le đó chính là em Đặng Văn Khuyên học sinh lớp 5D, trường tiểu học Thành Long, xã Thành Long (Hàm Yên, Tuyên Quang).https://laodong.vn/video/cau-be-10-tuoi-song-mot-minh-bo-vo-noi-reo-cao-768060.ldo#TuyenQuang #caubemocoi

Objavljuje Lao Động TV u Nedjelja, 24. studenoga 2019.

Dječak se oslanjao na financijsku potporu svog oca koji je redovito kući slao novac za hranu, odjeću i druge potrepštine, baka mu je dotad kuhala. Sad kada oni više nisu uz njega, on sve mora učiniti sam.

U reportaži koju su napravili vijetnamski mediji, dječak je prikazan kako sadi povrće na polju oko svog doma i žanje bambusove izdanke kako bi kuhao. Dane i noći provodi u napuštenoj kolibi s krovom, ali ne želi da ga neka druga obitelj posvoji.

Nakon što je čuo za smrt Khuyenovog oca, njegov učitelj uspio je prikupiti dovoljno novaca kako bi bio pokopan kod kuće i upozorio je vlasti na dječakovu situaciju.

Kako njegovi djede i bake nisu izrazile želju da povedu dječaka da živi s njima, jedino rješenje je bilo sirotište ili posvojenje.

VIDI OVO: Dječak završio fakultet s 9 godina: Nitko ne zna kako tako brzo uči!

– Ne želim drugu obitelj niti ikakvo posvajanje, mogu se brinuti sam o sebi – odbio je sve moguće opcije.

Dang Van Khuyen trenutno se oslanja na velikodušnost svojih susjeda za hranu poput riže, a bambus i povrće sam uzgaja.

– Jedino što mi nije najugodnije samom po noći – priznao je novinarima.

Otkako je dječakov učitelj podijelio njegovu priču, vijetnamski mediji su počeli pisati o njemu, a podrška stiže iz cijele zemlje. Neki su se ponudili posvojiti, drugi su spremni donirati zalihe…

Dječak, unatoč naporima, nije nikada propustio dan u školi. Svakog jutra se vozi biciklom, pohađa nastavu, a zatim se vraća kući kako bi obavljao svoje svakodnevne poslove, pišu 24sata.hr.

IZVOR:24sata.hr