Prije nego ste izabrali Boga, On je izabrao vas

„Po predznanju Boga Oca, posvećenjem Duha izabrani da budu poslušni te poškropljeni krvlju Isusa Krista.“ (1. Petrova 1, 2)

U našem svijetu koji ne funkcionira kako treba ima mnogo ljudi koji se pitaju zašto stvari ne idu onako kako bi trebalo. Oni žele znati „Ima li nade?“

Nada je nužna.

Vi i ja trebamo istinsku nadu – ne samo optimizam. Optimizam je psihološki. On se temelji na načinu razmišljanja. Nada je teološka. Ona se temelji na tome tko je Bog i kakav odnos ima s vama.

Optimizam je pozitivno mišljenje. Nada je revno povjerenje.

VIDI OVO: Nada za srce u očaju

Prva Petrova poslanica govori o nadi. Petar ju je napisao za kršćane koji su trpjeli progone u Rimskom carstvu. Rekao je da je jedan od razloga zašto možemo imati dubinsku nadu taj što nas je Bog odabrao prije nego smo mi odabrali njega.

Biblija nam kaže: „Po predznanju Boga Oca, posvećenjem Duha izabrani da budu poslušni te poškropljeni krvlju Isusa Krista.“ (1. Petrova 1, 2)

Bog vas je izabrao 

Vaše spasenje nije slučajna zgoda. Davno prije nego ste izabrali Boga, On je izabrao vas. To je bio njegov naum. Prije nego je Bog i stvorio svemir, odlučio je da želi stvoriti vas.

Izabrani ste u skladu s Božjom svrhom. On ima svrhu za vaš život. On vas želi učiniti svetima za raj.

VIDI OVO: Zašto bi me Bog izabrao?

Razumijevanje ove jednostavne istine može vam dati nadu.

Najveća čast koju ćete ikada primiti je ova: Bog vas poziva da s Njim provedete vječnost. To je važna stvar!

Zbog toga možemo imati nadu, bez obzira na to što se događa u našem životu.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ida U.; Izvor: Pastorrick.com

NAJNOVIJE!