“Prije stavljanja na respirator, pitali su me želim li se pomoliti. Učinili smo to svi zajedno”

Giannis Pratsinakis, izvršni direktor farmaceutske kompanije Merk Pharmaceuticals otkrio je za grčku Proto temu iz SAD-a o svojoj borbi s koronavirusom.

– Bio sam životno ugrožen čitavih 11 dana i nalazio sam se toliko blizu smrti – rekao je.

Giannis Pratsinakis, koji se 11 dana nalazio u kritičnoj situaciji u jednoj američkoj bolnici kaže da se sve pogoršalo onog trenutka kada je dobio upalu pluća.

– Razbolio sam se 20. ožujka i prvo što sam pomislio jeste da imam gripu. Nakon 4 dana pozvao sam liječnika i predložio mi je da uzmem antibiotike. Tri dana od tada nisam vidio nikakvo poboljšanje, pa sam se odlučio javiti u bolnicu. Kada sam došao tamo liječnici su me pregledali i rekli da imam koronavirus koji je „udario“ na pluća. Jako sam se uplašio. Tada su mi priopćili da će me uvesti u umjetnu komu na nekoliko dana, kako bih mogao primati kisik preko respiratora. Shvatio sam da je to zaista bilo pitanje života i smrti. Na respiratoru sam proveo 11 dana – rekao je.

VIDI OVO: Liječnici otkrili ključ za spašavanje života pacijenata na respiratoru

Sjeća se da su ga liječnici pitali koji je glavni razlog zbog kojeg želi nastaviti živjeti.

– Odgovorio sam da me čekaju supruga i tri kćerke. Prije nego što su me uspavale, sestre su me pitale želim li se pomoliti. Rekao sam im da to učinimo zajedno. To mi je jako pomoglo u trenucima kada sam se pitao hoću li ikada vidjeti obitelj – rekao je.

Hvala Bogu, skinut je s respiratora i njegov oporavak je protekao izuzetno uspješno. Pokazao se dva puta negativnim na testu i sada se nalazi u zagrljaju svoje obitelji.