Primjer iskrene molitve koju Bog želi čuti

Bog želi čuti ovakvu molitvu:

Zato i mi, od dana kada to čusmo, neprestano za vas molimo i ištemo da se ispunite spoznajom volje Njegove u svoj mudrosti i shvaćanju duhovnome: da živite dostojno Gospodina i posve mu ugodite, plodni svakim dobrim djelom i rastući u spoznaji Božjoj; osnaženi svakom snagom, po sili Slave njegove, za svaku postojanost i strpljivost; s radošću zahvaljujući Ocu koji vas osposobi za dioništvo u baštini svetih u svjetlosti. (Kološanima 1,9-12)

Često ne znamo kako se zauzeti za druge ili za sebe. U Kološanima možemo pročitati Pavlovu molitvu za vjernike u toj crkvi. Zanimljiva je odsutnost mnogih zahtjeva koje često činimo kada se molimo Gospodinu – zahtjev za zdravlje, financijske potrebe ili izbavljenje iz teške situacije.

VIDI OVO: Molitva na koju Bog najviše voli odgovoriti

Pavlova molitva usredotočena je na duhovne potrebe vjernika, a to je obrazac koji svi mi trebamo slijediti dok se molimo za sebe i za druge.

Često smo nestrpljivi u molitvi Bogu te želimo da nam Bog odgovori brzinom moderne tehnologije. No, Pavao nije bio pod teretom od brzih odgovora te nikada nije odustao od razgovora s Bogom o Kološanima.

Bio je uvjeren da će ga Bog čuti te je ujedno znao da je duhovni rast životni proces, a ne brzo rješenje.

Apostol Pavao nam je ostavio primjer iskrene molitve

Pavao se nije zadovoljio jednostavnim vapajem: „Bože, blagoslovi kološansku crkvu“, nego je zaista mario za te ljude te se usredotočio na ono što Bog želi za njih – da uistinu spoznaju Očevu volju, da hodaju vrijedni Njega te da ih Njegova moć ojača.

VIDI OVO: Ovo je molitva koju Bog želi čuti iz naših usta

Gospodin želi odgovoriti na molbe koje su u skladu s Njegovom voljom. Naravno, možemo našem Ocu govoriti o našim fizičkim ili emocionalnim problemima, ali ne bismo trebali previdjeti našu potrebu za neprestanim duhovnim rastom. Kroz Pavla, Bog nam je dao primjer iskrene molitve koju On želi čuti.

Kada ne znate kako se moliti za druge, neka vas vodi ova molitva. Tada budite strpljivi znajući da Bog odgovara na molitve na najbolji način i u najbolje vrijeme.

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJE!