Tvoj problem je prolazan: Tvoj Bog je moćan i vječan

Ne dopustite problemima da određuju kako vidite Boga. Neka Bog promijeni način na koji vidite vaše probleme.

Računi, posao, škola, nezaposlenost, obiteljska pitanja, bolesti, narušeni odnosi … Popis se nastavlja. Svakodnevno se suočavamo s problemima zbog kojih se možda pitamo zašto ih Bog dopušta.

Bože, gdje si?

Mnogi se u svojoj nevolji pitaju gdje je Bog? On nije nigdje otišao. On je pored vas! Vodi vas kroz svaku situaciju, bolest, borbu, vatru, oluju.

Sjećate se biblijskog retka koji kaže da Bog daje vijenac za pepeo: “i da im dadem vijenac mjesto pepela, ulje radosti mjesto ruha žalosti, pjesmu zahvalnicu mjesto duha očajna”(Izaija 61, 3)? Pa morate proći kroz vatru da biste dobili pepeo koji Bog zamjenjuje za vijenac. Svi moramo proći kroz nešto, to je neizbježno, i isplativo ako ostaneš u tome i učiš iz toga.

“Smatram, uistinu: sve patnje sadašnjega vremena nisu ništa prema budućoj slavi koja se ima očitovati u nama.” (Rimljanima 8, 18)

Neka vas ništa ne zabrinjava

Ne dopustite problemima da određuju kako vidite Boga. Neka Bog promijeni način na koji vidite vaše probleme. Zapamtite: sve što prođemo neće biti dobro, ali bit će za naše dobro. Znači da ćete možda doživjeti mnogo gubitaka. Bez obzira kroz što prolazite, to ne može biti ništa drugo nego nešto što će vas izgraditi. Neprijatelj vas želi oboriti na noge, ali baš tada ste u savršenom položaju da se molite i dopustite Bogu da vas ojača i podigne.

Danas odlučite da nećete živjeti po osjećajima, već po vjeri u Isusa Krista. Problemi će se pojaviti, možda odmah nakon čitanja ovog teksta, ali Bog je s vama u nevolji (Psalam 46, 1). Ohrabrite se, jer On vas nikada neće napustiti.