Imate problema s mokrenjem? Soda bikarbona vam može pomoći!

Soda bikarbona se preporučuje kao prirodni lijek za mnoge zdravstvene tegobe, a pomaže i kod problema s mokrenjem.

Sigurno ste barem jednom u životu osjetili peckanje pri mokrenju ili težinu i pritisak u mokraćnom mjehuru. Kada se jave ti simptomi, uglavnom je riječ je o urinarnoj infekciji.

To je vrlo učestala tegoba koja nastaje kada mikroorganizmi koji inače žive u urinarnom traktu i crijevima dospiju u mokraćni mjehur. Više od 90% svih mokraćnih infekcija uzrokuje bakterija escherichia coli, koja se prirodno nalazi u našim crijevima.

PROČITAJTE: Pola limuna i soda bikarbona: Evo što sve liječi ova moćna kombinacija

Urinarne infekcije puno češće pogađaju žene, a za to postoji anatomsko objašnjenje. Nepoželjne bakterije lakše ulaze u ženski mjehur zbog puno kraće mokraćne cijevi. Infekcija se najčešće javlja kod žena koje su tek stupile u seksualne odnose i kod onih u menopauzi.

Simptomi urinarne infekcije su osjećaj pritiska u mokraćnom mjehuru, peckanje pri mokrenju, zamućeni urin i krv u urinu, povišena temperatura i bolovi u donjem dijelu trbuha.

Ako imate ove simptome, počnite što prije s liječenjem, jer previše odugovlačenja može dovesti do toga da bakterije dospiju u bubrege i izazvati veće komplikacije.

PROČITAJTE: SODA BIKARBONA I MED: Lijek koji uništava najopasnije bolesti

Soda bikarbona je prava super namirnica koja ima alkalna svojstva, što znači da neutralizira kiselost urina, pa tako pomaže kod bakterijskih infekcija urinarnog trakta.

U 2,5 dl vode dodajte 1 žlicu sode bikarbone, pa dobro izmješajte. Popijte cijelu čašu. Najbolje je da je popijete odmah ujutro.

Sodu bikarbonu nemojte koristiti u kontinuitetu duže od tjedan dana. Njezina primjena ne preporučuje se onima koji moraju paziti na unos soli jer ova namirnica sadrži dosta natrija.